Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Χαλκιδική: Αυτός είναι ο πρώτος αγνοούμενος που διασώθηκε – «Δεν ήξερα τι με περίμενε όταν βούτηξα»

Χαλκιδική: Αυτός είναι ο πρώτος αγνοούμενος που διασώθηκε – «Δεν ήξερα τι με περίμενε όταν βούτηξα»

Από το κρεβάτι νοσοκομείου στη Χαλκιδική ο νεαρός που για τρεις ώρες ήταν αγνοούμενος, περιγράφει τα όσα έζησε με σκηνές που κόβουν την ανάσα. Την ίδια ώρα η αγωνία για τον 28χρονο που συνεχίζει να αγνοείται κορυφώνεται…

Η δική του περιπέτεια στη Χαλκιδική κράτησε τρεις ώρες και ολοκληρώθηκε στο Ποσείδι το απόγευμα του Σαββάτου. Όταν εντοπίστηκε από τους διασώστες και διασώθηκε. Ένα 24ωρο μετά, ο νεαρός που βούτηξε στο Ποσείδι με δύο φίλους του, μετά από πάρτι γενεθλίων, περιγράφει τα όσα έζησε και τις στιγμές που θα θυμάται σε όλη του τη ζωή. Η Χαλκιδική για τον ίδιο θα ξυπνάει πάντα τους χειρότερους εφιάλτες.

Όπως λέει στον Alpha δεν ήξερε για την επικινδυνότητα του σημείου. Για τα νερά που βαθαίνουν απότομα και για τα θαλάσσια ρεύματα, ακόμα και τις μέρες που έχει άπνοια. Από μια απερισκεψία όπως είπε, βούτηξε μαζί με τους δύο φίλους του και ξαφνικά άρχισαν να δίνουν μάχη για τη ζωή τους. «Δεν φοβήθηκα ότι θα πεθάνω αλλά δεν ήξερα τι με περίμενε όταν έπεφτα στη θάλασσα» λέει μεταξύ άλλων και τονίζει ότι προσεύχεται για να βρεθεί ζωντανός και ο 28χρονος.

Νωρίτερα το πρωί, έγινε το δεύτερο «θαύμα» στη Χαλκιδική. Εξαντλημένος, αλλά σε πλήρη επαφή με το περιβάλλον ήταν μετά την περιπέτεια επί 19 ώρες στη θάλασσα ο 30χρονος από τη Βόρεια Μακεδονία, ο οποίος παρασύρθηκε χθες το απόγευμα από τα κύματα στο Ποσείδι Χαλκιδικής.

Ο 30χρονος, όπως δήλωσε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά εντοπίστηκε από ελικόπτερο 14 ναυτικά μίλια από τη Νέα Σκιώνη και περισυνελέγη από φορτηγό πλοίο που συμμετείχε στις έρευνες και στη συνέχεια από σκάφος του Λιμενικού. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Πολυγύρου για προληπτικούς λόγους.

Είναι καλά στη υγεία του και μάλιστα είχε δυνάμεις και περπάτησε, ανέφερε η δήμαρχος Κασσάνδρας, η οποία σημείωσε ότι ο 30χρονος βρήκε μία μπάλα μέσα στη θάλασσα από την οποία κρατήθηκε και κατάφερε να επιβιώσει. Ο 30χρονος μαζί με δύο φίλους του, 25 και 28 ετών, επίσης από τη Βόρεια Μακεδονία γιόρτασαν τα γενέθλιά του και μπήκαν στη θάλασσα να κολυμπήσουν παρ’ ότι στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Παρασύρθηκαν από ρεύματα και απομακρύνθηκαν από την ακτή. Ο 25χρονος φίλος ήταν ο πρώτος που βγήκε από τα κύματα χθες με τη βοήθεια ανδρών του Λιμενικού Σώματος, που ξεκίνησε άμεσα μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Ο 30χρονος μόλις κατέβηκε στη στεριά είπε ότι η διάσωσή του ήταν το καλύτερο δώρο για τα γενέθλιά του.

Μέχρι αυτή την ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου. Στην επιχείρηση συμμετέχουν ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας, δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού και δύο παραπλέοντα ιδιωτικά σκάφη. Εθελοντές από την Βάση Ετοιμότητας Κασσάνδρας της εθελοντικής ομάδας του Ο.Φ.Κ.Α.Θ παίρνουν επίσης μέρος στις έρευνες.

Δείτε στο επόμενο βίντεο τις δηλώσεις που έκανε από νοσοκομείο στη Χαλκιδική, ο 25χρονος που διασώθηκε πρώτος…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις