Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Χαλκιδική δεν έχει! Εικόνες ερήμωσης σε παραλίες και καταστήματα

Χαλκιδική δεν έχει! Εικόνες ερήμωσης σε παραλίες και καταστήματα

Απογοητευτική είναι η εικόνα που θα δείτε στο οδοιπορικό του newsit.gr στον Χανιώτη Χαλκιδικής. Καταστήματα κλειστά, έρημες παραλίες και επιχειρηματίες και εργαζόμενοι σε απόγνωση.

Μόνο καλοκαίρι δεν θυμίζει η Χαλκιδική. Η εικόνα από την μια εβδομάδα στην άλλη άλλαξε δραματικά. Μετά τα περιοριστικά μέτρα λόγω του κορονοϊού και το αναγκαστικό κλείσιμο των καταστημάτων στις 12:00 το βράδυ οι περισσότεροι τουρίστες από τα Βαλκάνια αλλά και από την Ελλάδα αποχώρησαν από τον δημοφιλή και κοσμικό Χανιώτη Χαλκιδικής.

Τα καταστήματα στη κωμόπολη κλείνουν το ένα μετά το άλλο, ενώ μερικά από τα πιο γνωστά εστιατόρια της παραθαλάσσιου θερέτρου έκλεισαν για τη σεζόν πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Δεκάδες εργαζόμενοι που δούλευαν για την τουριστική σεζόν πήραν το δρόμο της επιστροφής με τεράστιο οικονομικό πλήγμα και με αγωνία για το πως θα περάσουν τον χειμώνα.

Οι δρόμοι όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες τους newsit.gr είναι άδειοι και τα καταστήματα έχουν κατεβάσει ρολά ακόμα και οι φούρνοι εκτός των καταστημάτων με σουβενίρ ή ρούχα.

Οι καφετέριες της κωμόπολης είναι άδειες με ελάχιστους πελάτες που κάθονται και φυσικά φορούν τις μάσκες τους όπως επιβάλλουν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί.

Στους δρόμους όλοι φορούν μάσκες ακόμα και αν χρειάζεται να διανύσουν μια μικρή απόσταση για τα ψώνια της ημέρας.

Οι μαγευτικές παραλίες της Χαλκιδικής άδειασαν και οι ξαπλώστρες είναι άδειες.

Τα αυξημένα κρούσματα στη περιοχή προκάλεσαν φόβο στους τουρίστες με αποτέλεσμα να έρχεται η μια ακύρωση μετά την άλλη στα ξενοδοχεία.

Μιλώντας στο newsit.gr επιχειρηματίες και κάτοικοι της περιοχής περιγράφουν μια κατάσταση με ολέθριες οικονομικές συνέπειες. 

Περιγράφουν όμως και τραγελαφικές καταστάσεις με πελάτες που ενώ ήταν σε εστιατόρια και έτρωγαν μόλις έλαβαν την ειδοποίηση από την γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας και ενημερώθηκαν από το διαδίκτυο για το μερικό lockdown ζητούσαν πανικόβλητοι το λογαριασμό ούτως ώστε να επιστρέψουν στα ξενοδοχείο τους για να μαζέψουν τα πράγματα τους και να φύγουν.

Οι οικονομικές επιπτώσεις είναι τεράστιες και πλέον όλοι οι επιχειρηματίες της περιοχής ελπίζουν πως αν εξομαλυνθεί η κατάσταση με τα πολλαπλά κρούσματα κορονοϊού να έχουν έναν πιο καλό Σεπτέμβριο αν αρθούν τα μέτρα  με τουρίστες από τις γειτονικές χώρες.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάϊμπ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις