Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Χαλκιδική: Δραματική έκκληση του αδερφού του 28χρονου για συνέχιση των ερευνών – «Μπορεί να είναι ζωντανός»

Χαλκιδική: Δραματική έκκληση του αδερφού του 28χρονου για συνέχιση των ερευνών – «Μπορεί να είναι ζωντανός»

Έκκληση του αδερφού του 28χρονου Μάρτιν για συνέχιση των ερευνών στη Χαλκιδική. Για «πράσινο φως» από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια κάνουν λόγο ΜΜΕ της Βόρειας Μακεδονίας.

Σοκαρισμένος ο Γκόραν Γιοβανόβσκι, αδερφός του 28χρονου που αγνοείται για 4η ημέρα στη θαλάσσια περιοχή της Χαλκιδικής μιλά στο «Focus» της Βόρειας Μακεδονίας. «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να τα παρατήσουμε μέχρι να βρεθεί ο Μάρτιν. Η μητέρα μου, η οικογένεια και οι φίλοι μας εξακολουθούν να πιστεύουν και να ελπίζουν ότι είναι ζωντανός και περιμένει την βοήθειά μας»!

Ο 28χρονος Μάρτιν εξαφανίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου (09.07.2022), όταν παρασύρθηκε από ισχυρά θαλάσσια ρεύματα στην παραλία «Μύτη», στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Ο Γκόραν Γιοβανόβσκι – σημειώνει το thesstoday.gr – απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση της χώρας του, ώστε να βρεθεί τρόπος να συνεχιστεί η έρευνα για τον χαμένο του αδερφό και να μην σταματήσουν να τον αναζητούν.

«Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, εάν δεν εντοπιστεί και σήμερα (σ.σ. 12.07.2022) θα θεωρηθεί πλέον αγνοούμενος και θα σταματήσουν οι έρευνες. Ρωτάμε τους κυβερνώντες αν μπορούν να οργανώσουν κάποιου είδους δράση. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους να βοηθήσουν σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές για την οικογένειά μας», λέει ο Γκόραν στο «Focus».

«Focus»: Επικοινωνία Μπουγιάρ Οσμάνι με τον Νίκο Δένδια

Όπως μετέδωσε το «Focus», οι εκκλήσεις φαίνεται να εισακούστηκαν, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, κατά την οποία συζητήθηκαν οι προσπάθειες εντοπισμού του 28χρονου Μάρτιν.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Οσμάνι φέρεται να ζήτησε τη συνέχιση της έρευνας παρά την παρέλευση της κανονικής προθεσμίας, και να έλαβε θετική απάντηση από τον κ. Δένδια.

Παράλληλα, ο ίδιος ευχαρίστησε το ελληνικό Λιμενικό, την Πολεμική Αεροπορία και τους εθελοντές που συμμετέχουν στις προσπάθειες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις