Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Χαλκιδική: Έρχεται τσουνάμι πλειστηριασμών – Οι περισσότεροι στο δήμο Κασσάνδρας

Χαλκιδική: Έρχεται τσουνάμι πλειστηριασμών – Οι περισσότεροι στο δήμο Κασσάνδρας

Μπαράζ πλειστηριασμών αναμένεται στη Χαλκιδική, καθώς περισσότερα από 200 ακίνητα στον νομό θα αλλάξουν χέρια το επόμενο διάστημα αλλά και μέχρι το τέλος του 2023.

Τράπεζες και εταιρείες που συνδέονται με τραπεζικά χαρτοφυλάκια έχουν επισπεύσει τις διαδικασίες και έτσι αναμένεται τσουνάμι ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που αφορά σε 220 ακίνητα, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του e-auction, της πλατφόρμας διενέργειας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, συνολικά για τη Χαλκιδική έχουν δρομολογηθεί να βγουν στο σφυρί περίπου 220 ακίνητα από αρχές Ιουλίου έως και το τέλος του τρέχοντος έτους, εκ των οποίων τα 88 τουλάχιστον αφορούν κυρίως κατοικίες.

Ο αριθμός, ωστόσο, φαίνεται ότι θα αυξηθεί, καθώς αναρτώνται συνεχώς νέα ακίνητα στην πλατφόρμα. Ο κατάλογος των πλειστηριασμών περιλαμβάνει επίσης οικόπεδα με κτίσμα, αγροτεμάχια, καταστήματα, βιομηχανικούς – βιοτεχνικούς χώρους και ξενοδοχειακές μονάδες.

Στην Κασσάνδρα οι περισσότεροι πλειστηριασμοί

Στον δήμο Κασσάνδρας αναμένεται, μάλιστα, να χτυπήσουν τα περισσότερα «ηλεκτρονικά σφυριά», σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας, και ακολουθούν οι δήμοι Νέας Προποντίδας και Πολυγύρου. Πιο αναλυτικά, ο «χάρτης» των πλειστηριασμών για ακίνητα (κατοικίες, ξενοδοχεία, αγροτεμάχια κτλ.) μέχρι το τέλος του 2023 στους πέντε δήμους της Χαλκιδικής διαμορφώνεται ως εξής:

  • Αριστοτέλη: 14, (3 είναι κατοικίες)
  • Κασσάνδρας: 82, (42 είναι κατοικίες)
  • Νέας Προποντίδας: 58, (22 είναι κατοικίες)
  • Πολυγύρου: 55, (17 είναι κατοικίες)
  • Σιθωνίας: 9, (4 είναι κατοικίες)

Νέα ημερομηνία για το «Lesse Hotel»

Με νέα ημερομηνία βγαίνει ξανά στο σφυρί το 4 αστέρων ξενοδοχείο «Lesse Hotel» στην περιοχή Xανιώτη του δήμου Kασσάνδρας, καθώς ο προηγούμενος προγραμματισμένος πλειστηριασμός στις 16 Ιουνίου είχε ανασταλεί. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, με βάση την υψηλότερη τιμή εκκίνησης, η οποία είναι στα 4.200.000 ευρώ με επισπεύδουσα την doValue.

Όπως είχε γράψει το ThessToday.gr, ο πλειστηριασμός που θα διενεργηθεί πλέον στις 28 Ιουλίου, αφορά ένα μεγάλο συγκρότημα και αποτελείται από πέντε κτίρια και αναπτύσσεται σε οικόπεδο 9,5 στρεμμάτων μπροστά στη θάλασσα με συνολικό εμβαδόν στα 4.251 τ.μ.

Οι πλειστηριασμοί από την αρχής της χρονιάς

Σημειώνεται ακόμη ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2023, σε όλο τον νομό Χαλκιδικής έχουν διενεργηθεί πάνω από 600 πλειστηριασμοί, ενώ έχουν ολοκληρωθεί τουλάχιστον οι 400, εκ των οποίων 93 ακίνητα άλλαξαν χέρια και τα υπόλοιπα ματαιώθηκαν λόγω έλλειψης πλειοδοτών, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε επαναληπτικό σφυρί και με χαμηλότερη τιμή της πρώτης προσφοράς.

Επισημαίνεται ότι από το σύνολο των ακινήτων που βγήκαν στο σφυρί, τα 158 ήταν οικιστικά ακίνητα με συνέπεια εκατοντάδες νοικοκυριά που δεν ρύθμισαν τα χρέη τους να χάσουν ένα σημαντικό περιουσιακό τους στοιχείο.

Υπενθυμίζεται πως τα εκπλειστηριαζόμενα ακίνητα που θα καταλήγουν τελικά προς πώληση, έχουν χαμηλότερη τιμή εκκίνησης, σε σχέση με το να τα αποκτούσε κάποιος απευθείας από την αγορά, προσελκύοντας έτσι όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των επενδυτών, Ελλήνων και ξένων.

Οι Εταιρείες Διαχείρισης από την πλευρά τους, ωστόσο, έθεσαν ως στόχο τις ρυθμίσεις και διευθετήσεις δανείων για το πρώτο εξάμηνο του 2023, ύψους 3,2 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας «ταχύτητες» κατά 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις