Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Χαλκιδική: Η εγκυμοσύνη της καθηγήτριας έφερε χάος στο σχολείο – Υπό κατάληψη το Γυμνάσιο!

Χαλκιδική: Η εγκυμοσύνη της καθηγήτριας έφερε χάος στο σχολείο – Υπό κατάληψη το Γυμνάσιο!

Υπό κατάληψη βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα, το γυμνάσιο Παλαιόχωρας στην Χαλκιδική. Οι μαθητές έχουν στο πλευρό τους γονείς τους…

Από τις 15 Φεβρουαρίου που έφυγε καθηγήτρια φυσικής, λόγω εγκυμοσύνης δεν έχει σταλεί αναπληρωτής. Αποτέλεσμα τα παιδιά να μην κάνουν φυσική, μαθηματικά, γεωγραφία και άλλα μαθήματα.

Από σήμερα στο σχολείο να βρίσκονται και οι γονείς σαν συμπαράσταση. Όπως καταγγέλλουν, μολονότι έχουν απευθυνθεί εδώ και καιρό στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δεν έχει λυθεί βρεθεί λύση.

Είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με διαμαρτυρίες στον Πολύγυρο και αποκλεισμούς δρόμων.

Αγωνιούν μαθητές στην Αιτωλοακαρνανία

«Χειρόφρενο» στη μεταφορά των μαθητών απειλούν να βάλουν οι οδηγοί ταξί στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς δεν έχουν πληρωθεί ακόμη τα δεδουλευμένα τους από την Περιφέρεια.

Τα μαθητικά δρομολόγια του 2018, παραμένουν απλήρωτα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στους οδηγούς ταξί, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν πλέον οικονομικά στο έργο της μεταφοράς των μαθητών.

«Εκτελούμε καθημερινά 28 δρομολόγια και κάνουμε 2.040 χιλιόμετρα, δεν μπορούμε άλλο να βάζουμε από την τσέπη μας τα χρήματα αυτά», τονίζει ο εκπρόσωπος της Κοινοπραξίας Ταξί Αγρινίου κ.Τάσος Μαλαβέτας.

Σε επικοινωνία που είχαν οι οδηγοί με εκπροσώπους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πήραν μόνο υποσχέσεις όπως είπαν και για το λόγο αυτό, αύριο, 3 Aπριλίου 2019, τα 31 μέλη της Κοινοπραξίας Ταξί Αγρινίου θα πραγματοποιήσουν στο Αγρίνιο συνάντηση-σύσκεψη προκειμένου να λάβουν τις τελικές αποφάσεις με πιθανότερο αν δεν πληρωθούν τα χρήματά τους ή έστω μέρος των 200.000 ευρώ περίπου που τους οφείλονται, να σταματήσουν τα δρομολόγια που εκτελούν στην Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και στα Ειδικά σχολεία.

Αρα αντιλαμβάνεται κανείς πως αν η Περιφέρεια δεν καταβάλλει τα χρήματα, δεκάδες παιδιά θα βρεθούν χωρίς μέσο μεταφοράς, αδυνατώντας να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

Πηγή: seleo.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις