Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Χαλκιδική: «Η νύχτα ήταν χειρότερη – Έπρεπε να παραμείνω ήρεμος» λέει ο 30χρονος που σώθηκε

Χαλκιδική: «Η νύχτα ήταν χειρότερη – Έπρεπε να παραμείνω ήρεμος» λέει ο 30χρονος που σώθηκε

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου από τη Βόρεια Μακεδονία που χάθηκε μέσα στη θάλασσα της Χαλκιδικής το μεσημέρι του Σαββάτου. Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή εντοπίστηκε σώος ο 30χρονος φίλος του, Ιβάν, ο οποίος κατάφερε να επιζήσει επί 19 ώρες μέσα στη θάλασσα με τη βοήθεια μιας μπάλας.

Ο Ιβάν από τη Βόρεια Μακεδονία περιγράφει τον εφιάλτη που βίωσε στη Χαλκιδική και πώς κατάφερε να σωθεί λέγοντας πως: «Το χειρότερο που μπορείς να φανταστείς αυτό ήταν. Η νύχτα ήταν το χειρότερο. Ο αέρας ήταν δυνατότερος, ήταν περισσότερο το κρύο και το ρεύμα ήταν το δυνατότερο».

Ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ αποκάλυψε πως αυτό που τον κράτησε ζωντανό δεν ήταν η σκέψη των δικών του ανθρώπων εξηγώντας πως: «Έπρεπε να αδειάσω το μυαλό μου γιατί αν τους σκεφτόμουν οι καρδιακοί μου παλμοί θα αυξάνονταν και αυτό θα χειροτέρευε την κατάσταση. Έπρεπε να παραμείνω ήρεμος».

Σε ερώτηση για την μπάλα που του έσωσε τη ζωή είπε ότι την βρήκε ώρες μετά: «Τη μπάλα την βρήκα την Κυριακή, μέχρι τότε δεν είχα τίποτα και η μπάλα ήταν πολύ μικρή και μισοξεφούσκωτη, ήταν καλύτερα από τίποτα αλλά δεν θα έλεγα ότι μου έσωσε τη ζωή».

Ο ίδιος μίλησε τη Δευτέρα στο newsit.gr λέγοντας πως ήπιε απίστευτη ποσότητα αλμυρού νερού: «Η περιπέτεια μου στην κυριολεξία δεν τελείωσε ποτέ. Τα βασανιστήρια από τα κύματα φαίνονται ακόμα στο σώμα μου, το οποίο απλώς καταρρέει σιγά σιγά από την επίπονη προσπάθεια που έκανα με τους μύες μου να κρατηθώ. Με δυσκολεύει τρομερά η ατελείωτη ποσότητα αλμυρού νερού που ήπια μέσα στη θάλασσα αλλά και η αφυδάτωση που έπαθα».

 

Στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ μίλησε και ο πρώτος από την παρέα που διασώθηκε ο Βασίλ, περιγράφοντας πως χάθηκαν οι τρεις φίλοι: «Κολυμπούσαμε μαζί όταν το κύμα μας πήρε στη θάλασσα, τον έβλεπα για μια ώρα, μετά τον έχασα, δεν γνωρίζω τί του συνέβη, προσεύχομαι να είναι καλά, αλλά θα δούμε, είναι μεγάλο το διάστημα που δεν τον βλέπαμε, επομένως ελπίζουμε να είναι καλά, η ελπίδα ποτέ δε πεθαίνει».

Σημειώνεται ότι ο 25χρονος πρώτος διασωθείς πήρε ήδη εξιτήριο από το νοσοκομείο του Πολυγύρου και ευχαρίστησε τους λιμενικούς τηλεφωνικά για τη διάσωσή του.

Τέλος, σημειώνεται πως σήμερα θα συνεχιστούν για τέταρτη ημέρα οι έρευνες για τον τρίτο της παρέας τον 28χρονο Μάρτιν. Στην επιχείρηση συμμετέχουν από το πρωί τρία πλωτά σκάφη και τέσσερα περιπολικά οχήματα του Λιμενικού, όπως επίσης ομάδες εθελοντών, ενώ στη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να «σηκωθεί» και αεροσκάφος του Σώματος.

Οι συνθήκες στην περιοχή των ερευνών είναι ευνοϊκότερες σήμερα σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο, όταν έπνεαν, κατά διαστήματα, άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις