Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Χαλκιδική: Κακά μαντάτα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – «Οι κρατήσεις παραμένουν πεσμένες»

πισίνες

Ραντεβού στη Χαλκιδική δίνουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος τόσο οι Θεσσαλονικείς όσο και πολίτες της Βόρειας Ελλάδας. Μεγαλύτερη πληρότητα περίμεναν, ωστόσο, ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων για το επερχόμενο τριήμερο.

Η ζήτηση του τριημέρου προέρχεται κυρίως από Έλληνες και Βαλκάνιους επισκέπτες. Η Χαλκιδική, μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη αποτελεί πόλο έλξης για τους περισσοτέρους που επιθυμούν να διανυκτερεύσουν για λίγες ημέρες. Που επιλέγουν όμως να μείνουν;

Όπως δήλωσε στο ThessToday.gr, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν και τόσο πολύ τους εκδρομείς. «Η μέση πληρότητα δεν ξεπερνά το 50% για το τριήμερο. Το 40% αφορά ξενοδοχεία και καταλύματα και το υπόλοιπο 10% στην ελληνική αγορά. Όποια κινητικότητα αναπτύξει η Χαλκιδική για του Αγίου Πνεύματος θα οφείλεται στη β’ κατοικία.», επισημαίνει ο κ. Τάσιος.

Στα ενοικιαζόμενα δωμάτια η πληρότητα αναμένεται να αγγίξει το 40-50%. Ένα ποσοστό προέρχεται από το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού καθώς θα αξιοποιήσει τα περσινά εισιτήρια επιλέγοντας ένα από τα 230 καταλύματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για διαμονή. Όπως επίσης και πολίτες από το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» χρησιμοποιούν τα κουπόνια για το τριήμερο αυτό. «Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά που ήμασταν αρκετά δύσκολα τέτοια περίοδο, το φετινό τριήμερο είναι μια ανάσα για εμάς και όσους δουλέψουν. Οι κρατήσεις ξεκινούν από το Σάββατο με αναχώρηση τη Δευτέρα.», δηλώνει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Χαλκιδικής, Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου.

Click4more: Χαλκιδική: Απίθανες προσφορές για διακοπές – «Ξεπουλάνε» με 90 ευρώ για 7 μέρες σε ενοικιαζόμενα δωμάτια

«Αυτήν την περίοδο υπάρχει ήδη ένα 10-15% των τουριστών από Σερβία, Ρουμανία και Βουλγαρία που κυκλοφορεί στη Χαλκιδική. Η εικόνα φυσικά δεν θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες χρονιές. Η αναμενόμενη αύξηση των κρατήσεων σημειώνεται κυρίως Ιούλιο και Αύγουστο. Φέτος ειδικά θα έχουμε τουρίστες και από Ουκρανία. Αλλά είμαστε συγκρατημένοι μέχρι να εμφανιστούν οι τουρίστες στα καταλύματα μας.», εξηγεί ο κ. Παπαϊωάννου.

Ενδιαφέρον για τη Σιθωνία Χαλκιδικής

Τα τελευταία δύο χρόνια αρκετοί στρέφονται στη Σιθωνία όπου προσφέρονται περισσότερες οικογενειακές διακοπές. «Το 80% του τουρισμού από τα Βαλκάνια επιλέγει τις οικογενειακές διακοπές ενώ οι Έλληνες επιλέγουν την Κασσάνδρα που βρίσκεται πιο κοντά για σύντομες αποδράσεις. Η διαφορά φαίνεται στις διανυκτερεύσεις καθώς στη Σιθωνία είναι μέχρι 7 βράδια ενώ στη Κασσάνδρα μέχρι 3», τονίζει ο κ. Παπαϊωάννου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εκφράζει μια συγκρατημένη αισιοδοξία για το υπόλοιπο του καλοκαιριού θέτοντας ως βασικό παράγοντα την παραμονή της Χαλκιδικής στο «πράσινο» με βάση τους επιδημιολογικούς δείκτες.

Ακόμη, πολλοί Θεσσαλονικείς θα προτιμήσουν ένα πιο οικονομικό τριήμερο στα εξοχικά τους. Όλα φυσικά θα κριθούν και από τις καιρικές συνθήκες καθώς τα τελευταία Σαββατοκύριακα οι βροχές και τα μπουρίνια δεν βοήθησαν ούτε τους εκδρομείς ούτε την κίνηση στις τουριστικές επιχειρήσεις της Χαλκιδικής.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις