Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Χαλκιδική: Μάζεψαν 10 κιλά φυσίγγια από υγρότοπο που απαγορεύεται το κυνήγι

Χαλκιδική: Μάζεψαν 10 κιλά φυσίγγια από υγρότοπο που απαγορεύεται το κυνήγι

Σε περιοχή όπου απαγορεύεται το κυνήγι και φωλιάζουν φλαμίνγκο εντοπίστηκαν συνολικά περίπου 10 κιλά χρησιμοποιημένα φυσίγγια. Συγκεκριμένα, εθελοντές μάζεψαν από νησίδα στη λιμνοθάλασσα του Αγίου Μάμα της Χαλκιδικής, όπου τον τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν εντοπιστεί νεκρά και ημιθανή πουλιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από μόλυβδο.

Η προσπάθεια των εθελοντών να μαζευτούν τα φυσίγγια από τη «Δράση για την Άγρια Ζωή», της οργάνωσης «U in Europe» αλλά και κατοίκων της περιοχής, εστιάστηκε αποκλειστικά μέσα στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής (ΚΑΖ) όπου απαγορεύεται το κυνήγι και κυρίως στη νησίδα όπου φώλιασαν τα φλαμίνγκο το 2020 και προσπάθησαν να φωλιάσουν ξανά και φέτος.

Σύμφωνα με την ορνιθολόγο της «Δράσης για την Αγρια Ζωή» Πηνελόπη Καραγιάννη, «αν και μαζεύτηκαν εκατοντάδες φυσίγγια, εντούτοις λόγω των πρόσφατων βροχοπτώσεων πολλά από τα φυσίγγια είχαν αρχίζει να εισχωρούν μέσα στη λάσπη και ήταν αδύνατο να αφαιρεθούν».

«Ενδεικτικό του προβλήματος είναι ότι κάποια βρίσκονταν στις φωλιές των φλαμίνγκο, αφού τα πουλιά, στην προσπάθειά τους να φτιάξουν τις φωλιές τους, μετέφεραν μαζί με τη λάσπη και τα φυσίγγια», λέει η κ. Καραγιάννη προσθέτοντας ότι με την ευκαιρία, μαζεύτηκαν κι άλλα σκουπίδια, αν και τα φυσίγγια ήταν η πλειονότητα των σκουπιδιών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις