Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Χαλκιδική: Νύχτα αγωνίας για τους δύο αγνοούμενους – Πώς χάθηκαν στη θάλασσα

Χαλκιδική: Νύχτα αγωνίας για τους δύο αγνοούμενους – Πώς χάθηκαν στη θάλασσα

Νύχτα αγωνίας για τους δυο αγνοούμενους τα ίχνη των οποίων χάθηκαν  στην παραλία Ποσείδι στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής μετά από πάρτι γενεθλίων.

Το σκοτάδι εμποδίζει τις έρευνες, ωστόσο στην περιοχή είναι σε ετοιμότητα ένα  πλωτό σκάφος του λιμενικού όπως και δύο ιδιωτικά σκάφη.

Με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσει τις έρευνες και ελικόπτερο, ενώ αναμένεται να ενισχυθούν οι δυνάμεις. Οι δύο αγνοούμενοι είναι 28 και 30 ετών με το θρίλερ για τον εντοπισμό τους να συνεχίζεται. 

Ολα ξεκίνησαν όταν για μια παρέα τριών φίλων από τα Σκόπια αποφάσισαν να πέσουν στη θάλασσα στο Ποσείδι στη Χαλκιδική, ύστερα από ένα πάρτι γενεθλίων.

Ο ένας άνδρας της παρέας βρέθηκε ζωντανός μετά από ώρες με τη βοήθεια σέρφερ, ωστόσο οι άλλοι δύο αγνοούνται Οι νεαροί βούτηξαν σε ένα επικίνδυνο σημείο, όπως είπε η δήμαρχος Κασσάνδρας στο newsit.gr, με θαλάσσια ρεύματα, ακόμα και τις μέρες που έχει άπνοια. Ένα σημείο που οι ντόπιοι γνωρίζουν και αποφεύγουν, αλλά όχι ορισμένοι από τους τουρίστες. 

Είναι πολύ πιθανόν να είχαν καταναλώσει αλκοόλ και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να παρασύρθηκαν στα ανοιχτά. Αυτόπτες μάρτυρες τους είδαν αλλά δεν μπορούσαν να τους βοηθήσουν. Στην παραλία σήμανε συναγερμός. Ειδοποιήθηκε το Λιμενικό και η Πολεμική Αεροπορία, που διέθεσε ένα ελικόπτερο.

Μετά από ώρες ερευνών εντοπίστηκε ο ένας από τους τρεις αγνοούμενους.  Όπως είπε εθελοντής διασώστης, ο άτυχος κολυμβητής εντοπίστηκε σε άσχημη κατάσταση, καθώς ήπιε αρκετό νερό αλλά μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, εκτός κινδύνου.

Στην επόμενη φωτογραφία βλέπουμε τη στιγμή που ο 25χρονος ανεβαίνει στο σκάφος του λιμενικού, που έχει σπεύσει στο σημείο.

Ρεπορτάζ: Αγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις