Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Χαλκιδική: Ο αδερφός του 31χρονου Μάρτιν στις έρευνες που συνεχίζονται για έβδομη ημέρα

Χαλκιδική: Ο αδερφός του 31χρονου Μάρτιν στις έρευνες που συνεχίζονται για έβδομη ημέρα

Για έβδομο 24ωρο συνεχίζονται στη Χαλκιδική οι έρευνες για τον εντοπισμό του Μάρτιν από τη Βόρεια Μακεδονία. Ο 31χρονος αγνοείται από το περασμένο Σάββατο (09.07.2022) στη θαλάσσια περιοχή Ποσείδι.

Από το πρωί της Παρασκευής (15.07.2022) οι έρευνες συνεχίστηκαν στη Χαλκιδική με ένα σκάφος του λιμενικού σώματος, 1 περιπολικό από ξηράς και δύο ιδιωτικά πλοιάρια. Πλέον, όμως, οι εξειδικευμένες έρευνες από το Λιμενικό Σώμα, και μετά από μία εβδομάδα ερευνών, ολοκληρώθηκαν.

Οι εθελοντικές ομάδες, ωστόσο, συνεχίζουν αδιάκοπα τις έρευνες, ενώ δίπλα τους βρίσκεται από το πρωί και ο αδερφός του αγνοούμενου Μάρτιν, ο οποίος μόλις έφτασε στη χώρα. Ο πρόεδρος του ΟΦΚΑΘ (σ.σ. εθελοντές διασώστες), Χρήστος Ράμος που παραμένει από την πρώτη στιγμή στο σημείο των ερευνών αναφέρει στο newsit.gr:

«Το απόγευμα σήμερα (σ.σ. 15.07.2022) έρχεται στο σημείο των ερευνών και ο Ιβάν. Έρχεται να βοηθήσει και μαζί του έρχονται και εθελοντές από την πατρίδα του για να συνδράμουν με drone, με κιάλια και με όποιο τρόπο μπορούν. Εμείς συνεχίζουμε. Το αεροπλάνο πέταξε έως τις 13:30 χωρίς να εντοπίσει κάτι δυστυχώς. Επικεντρωθήκαμε στα παράλια της Λάρισας και της Πιερίας.

Αύριο (σ.σ. 16.07.2022) ενδέχεται να ψάξουμε στην περιοχή με ένα μεγάλο και δυνατό σκάφος, ενώ σίγουρα θα χρησιμοποιήσουμε ξανά το ειδικό drone. O αδερφός του Μάρτιν είναι συνεχώς μαζί μας στη βάρκα και ψάχνει και αυτός με αγωνία κάποιο ίχνος του 31χρονου. Είναι ψύχραιμος και μου είπε πως με χρειάζεται συνεχώς δίπλα του για να αισθάνεται ασφάλεια, καθώς σήμερα (σ.σ. 15.07.2022) σταμάτησαν οι έρευνες των κρατικών αρχών».

Από τη μεριά του ο αδερφός του αγνοούμενου Μάρτιν ξεσπάει στο newsit.gr και ζητάει να μην σταματήσουν οι προσπάθειες εντοπισμού:

«Δεν θέλω να σταματήσουν οι έρευνες. Επιβάλλεται να βρω άμεσα τον αδερφό μου. Όσο αντέχουν οι δυνάμεις των εθελοντών και κυρίως του ΟΦΚΑΘ θα παρακαλούσα να συνεχίσουν τις προσπάθειες. Κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν»!

Δείτε και ανάρτηση του Χρήστου Ράμου στο Facebook:

 

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις