Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Χαλκιδική: «Συγκεντρώνεσαι στην επιβίωση» λέει ο Ιβάν που πάλευε για 20 ώρες στη θάλασσα

Χαλκιδική: «Συγκεντρώνεσαι στην επιβίωση» λέει ο Ιβάν που πάλευε για 20 ώρες στη θάλασσα

Ένας μήνας έχει περάσει από τη μέρα που ο 30χρονος Ιβάν γιόρταζε τα γενέθλιά του σε παραλία της Χαλκιδικής, όταν έπεσαν στη θάλασσα να κολυμπήσουν και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον θάνατο. Ο Ιβάν από τη Βόρεια Μακεδονία πάλευε επί 20 ώρες με τα κύματα για να σωθεί, ενώ ο φίλος του ο 28χρονος Μάρτιν έκτοτε αγνοείται.

Ο Ιβάν μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για όλα όσα έζησε την 9η Ιουλίου στη θάλασσα της Χαλκιδικής και περιγράφει πως κατάφερε να σωθεί: «Τη δεύτερα μέρα όταν έβλεπα ότι όλοι έψαχναν στις γύρω περιοχές. Τότε κατάλαβα ότι μάλλον δε θα με βρουν».

Συνέχισε λέγοντας πως «ήταν απογοητευτικό. Ήταν 20 σχεδόν 21 ώρες». 

Όπως είπε ήταν το χειρότερο δώρο γενεθλίων, ένα δώρο που δεν θα ξεχάσει ποτέ. Περιέγραψε την «οσμή του θανάτου» που νιώθει κανείς όταν είναι αγνοούμενος κατά την διάρκεια της νύχτας χωρίς καμία ελπίδα διάσωσης: «Είναι απλά όπως όλα τα άλλα συναισθήματα, απλά δέχεσαι τη μοίρα σου, κάνεις ό,τι μπορείς και συγκεντρώνεσαι στην επιβίωσή σου».

Και όλα αυτά μέχρι να βρεθεί μια ξεφούσκωτη μπάλα στα χέρια του: «Ναι βρήκα μια μικρή μπάλα, μια παιδική μπάλα τη δεύτερη μέρα ήταν μόνο λίγες ώρες μετά την ανατολή».

 

«Βρήκα τη μπάλα μέσα στη θάλασσα και κολύμπησα προς το μέρος της και την κρατούσα με τα χέρια. Ήταν λίγο ξεφούσκωτη. Ήταν απογοητευτικό» περιγράφει. 

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για την ίδια μπάλα που είχαν χάσει δύο μικρά αδερφάκια δέκα μέρες πριν στη Λήμνο. 

«Απλά ένα ευχαριστώ, ένα αληθινό ευχαριστώ σε όλους όσους συμμετείχαν στην διασωσή μου ανεξάρτητα το ρόλο τους» δήλωσε ο Ιβάν ανακαλώντας τα συναισθήματά του όταν κατάλαβε ότι είχε πια εντοπιστεί από το ελικόπτερο που πετούσε από πάνω του.

Σημειώνεται πως ο φίλος του, ο 28χρονος Μάρτιν δεν έχει εντοπιστεί ακόμη. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις