Τρίτη, 25 Ιουν.
27oC Αθήνα

Χαλκιδική: Θύμα τροχαίου έπεσε μια μικρή αλεπού

Χαλκιδική: Θύμα τροχαίου έπεσε μια μικρή αλεπού

Τραυματισμένη στο κεφάλι, στη άκρη του δρόμου, εντοπίστηκε από διερχόμενους οδηγούς μια μικρή αλεπού στην ευρύτερη περιοχή Ολύνθου στη Χαλκιδική την Παρασκευή (18.5.24).

«Κληθήκαμε από συνεργάτες του κτηνιάτρου Βάνχεερς Βίγγελς Κωσταντίνου, για να παραλάβουμε ένα αλεπουδάκι περίπου δύο μηνών και μόλις 1,2 kg, το οποίο όπως όλα δείχνουν, έπεσε θύμα τροχαίου καθώς φέρει τραύματα στη δεξιά μεριά του κεφαλιού του και παρουσίασε νευρολογικά προβλήματα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στέλιος Γερωνυμάκης από την «Ομάδα διάσωσης και υπεράσπισης ζώων».

«Αφού πήγαμε και παραλάβαμε τη μικρή τη μεταφέραμε στον κτηνίατρο μας Στέφανο Ουζούνογλου, που αφιλοκερδώς βοηθάει την ομάδα διάσωσης και υπεράσπισης ζώων, για περαιτέρω εξετάσεις και περίθαλψη. Εκεί χορηγήθηκε εξειδικευμένο φάρμακο για να μειωθεί η εγκεφαλική πίεση στη μικρή αλεπουδίτσα. Όλο το βράδυ το μικρό διαμαρτύρονταν καθώς πονούσε και το βασικότερο από όλα έχασε τη μαμά του», σημείωσε ο κ. Γερωνυμάκης.

Όπως εξήγησε, η αλεπουδίτσα «μέχρι να αποφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του και να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της, φιλοξενείται σε χώρο φιλοξενίας μακριά από ανθρώπους και άλλα ζώα».

«Η προσπάθεια για να σωθεί η μικρούλα γίνεται καθημερινά από όλους εμάς και ευχόμαστε ολόψυχα να τα καταφέρει», τόνισε ο κ. Γερωνυμάκης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις