Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Χαλκιδική: Υπό κράτηση 65χρονος Ρουμάνος επιχειρηματίας – Συνελήφθη για εργατικό ατύχημα στη χώρα του

Χαλκιδική: Υπό κράτηση 65χρονος Ρουμάνος επιχειρηματίας – Συνελήφθη για εργατικό ατύχημα στη χώρα του

Παραμένει υπό κράτηση ο 65χρονος Ρουμάνος επιχειρηματίας ο οποίος συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στη Χαλκιδική μετά από εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος των διωκτικών Αρχών της πατρίδας του, προκειμένου να εκτίσει ποινή, συνδεόμενη με τον θάνατο άνδρα, στην ρουμανική πόλη Μπρασόβ.

Όπως προκύπτει από διωκτικά έγγραφα που έστειλαν οι Ρουμάνοι στις ελληνικές δικαστικές Αρχές, η υπόθεση αφορά θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2008 στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις επιχείρησης, της οποίας ο εκζητούμενος φέρεται να υπήρξε τότε διευθύνων σύμβουλος και γι’ αυτό το λόγο θεωρήθηκε υπεύθυνος.

Επειδή στις ίδιες εγκαταστάσεις βρέθηκαν, επιπλέον, κάποια φυσίγγια όπλων καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και 2 μηνών, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος του, ενώ πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη ποινή δεν έχει καταστεί αμετάκλητη.

Ο 65χρονος, που βρίσκεται στην Ελλάδα από τον περασμένο Ιούνιο, οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες έκδοσής του, εξέλιξη για την οποία θα αποφασίσει το επόμενο διάστημα το αρμόδιο Συμβούλιο.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις