Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Χαμός στη Χίο για τους πρόσφυγες! Τραυματισμοί και ένα… επεισοδιακό δημοτικό συμβούλιο! ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ από astraparis
ΦΩΤΟ από astraparis

Σε τεταμένο κλίμα άρχισε λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, για τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό. Στην οδό Δημοκρατίας, έξω από το δημαρχείο και στην πλατεία Βουνακίου συγκεντρώθηκαν πολίτες και κυρίως εκείνοι που ζητάνε την άμεση απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών από το λιμάνι. Ανάλογη συγκέντρωση στον ίδιο χώρο οργάνωσαν και αλληλέγγυοι πολίτες.

Λίγα, μόλις, λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Χίου διεκόπη από τον πρόεδρό του κ. Κλέαρχο Χρύση η διαδικασία, αφού είχε αρχίσει να εκτρέπεται η κατάσταση έξω από την αίθουσα, στον προθάλαμο του συμβουλίου. Στον χώρο μπήκαν πολίτες της Χίου, που διαφωνούν με την υπάρχουσα κατάσταση με τους πρόσφυγες και μετανάστες στο λιμάνι της Χίου, δημιουργήθηκε αναστάτωση με φωνές και αντιδικίες μεταξύ άλλων πολιτών, που παραβρίσκονται στη συνεδρίαση.

ΦΩΤΟ από politischios.gr

Μάλιστα, σύμφωνα με το politischios, κατά τη διάρκεια της έντασης, υπήρξαν προπυλακισμοί και τραυματισμοί (τουλάχιστον ένας εικονολήπτης ξένου μέσου και ένας Χιώτης μέλος αλληλέγγυας ομάδας) που προστατεύθηκαν από την Αστυνομία. 

Την ίδια ώρα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλιύο στην οποία μετείχαν οι δύο βουλευτές (Ανδρ. Μιχαηλίδης – ΣΥΡΙΖΑ και Νότης Μηταρτάκης- Ν.Δ.) διακόπηκε αρκετές φορές από φραστικές επιθέσεις, γιαούρτια και ύβρεις μεταξύ διαμαρτυρόμενων για την κατάσταση στο νησί, χωρίς να έχει προκύψει κάποια ιδιαίτερη λύση.

Στις 8:44 λύθηκε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ Χρύση η συνεδρίαση, λόγω επιθέσεων, όπως καταγγέλθηκε, σε βάρος αλληλέγγυων πολιτών που βρίσκονταν στην οδό Δημοκρατίας και στην πλατεία Βουνακίου.

ΦΩΤΟ από astraparis

Σύμφωνα με το astraparis, φραστικό επεισόδιο υπήρξε μεταξύ του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Μάρκου Σκούφαλου και παρευρισκόμενων πολιτών. Μετά από παρέμβαση του δημάρχου και προεδρεύοντος του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Βασίλη Μυριαγκού αποφασίσθηκε ομοφώνως από τους συμβούλους η επανάληψη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. ενώ φραστικό επεισόδιο συνέβη μεταξύ του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Μάρκου Σκούφαλου και παρευρισκόμενων πολιτών.

Μετά από παρέμβαση του δημάρχου και προεδρεύοντος του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Βασίλη Μυριαγκού αποφασίσθηκε ομοφώνως από τους συμβούλους η επανάληψη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Πηγή: astraparis, politischios

 

 

 

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε