Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Χανιά: 44χρονος έβαζε στο “μάτι” ηλικιωμένους

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Υπόθεση απάτης και οκτώ απόπειρες απάτης, που έγιναν στα Χανιά και στον ‘Αγιο Νικόλαο Λασιθίου εξιχνίασαν οι αστυνομικές αρχές του νησιού. Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη από αστυνομικούς στα Χανιά 44χρονος αλλοδαπός και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι ο 44χρονος μαζί με ακόμη δύο άγνωστα άτομα, είχαν εξαπατήσει 85χρονη Ελληνίδας στο ‘Αγιο Νικόλαο Λασιθίου από την οποία απέσπασαν χρήματα και κοσμήματα ενώ ευθύνονται και για ακόμη οκτώ απόπειρες απάτης, σε περιοχές των Χανίων.

Από τον έλεγχο που έγινε στον 44χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 360 ευρώ, κόσμημα, κινητό τηλέφωνο, εισιτήρια των ΚΤΕΛ και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η προανάκριση γίνεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο 44χρόνος να ενέχεται και σε άλλες υποθέσεις απάτης με πεδίο δράσης σε όλο το νησί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε