Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Χανιά: Αγωνιούν δεκάδες ζευγάρια που είχαν απευθυνθεί για παιδί στο κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

Χανιά: Αγωνιούν δεκάδες ζευγάρια που είχαν απευθυνθεί για παιδί στο κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Μετά τη «βροχή» των αποκαλύψεων και των συλλήψεων για το κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, τα τηλέφωνα στην Αστυνομία στα Χανιά, έχουν «σπάσει»!

Δεκάδες ζευγάρια που είχαν απευθυνθεί στο συγκεκριμένο κέντρο προσπαθώντας να αποκτήσουν παιδί, προσπαθούν να μάθουν αν το παιδί που απέκτησαν -ή που πρόκειται να αποκτήσουν- γεννήθηκε κάτω από νόμιμες συνθήκες.

Σύμφωνα με το CretaLive, μεγάλο θέμα αποτελούν επίσης και κάποιες παρένθετες μητέρες που είναι έτοιμες να γεννήσουν!

Από τη μία η παρένθετες, από την άλλη τα μωρά που θα έρθουν στον κόσμο και… στη μέση, άνθρωποι που προσπαθούσαν να γίνουν γονείς και τώρα αναζητούν απαντήσεις.

Την έρευνα κάνει το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης που έχει όλες τις πτυχές και τις λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία κάνουν λόγο για περίπου 30 γυναίκες ετοιμόγεννες ή σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, που έχουν μπει σε διαδικασίες ορμονοθεραπειών και υποστηρίζονται πια και ψυχολογικά, ενώ γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν σε πρόγραμμα προστασίας για θέματα εμπορίας ανθρώπων.

Όσο για τα βρέφη που γεννιούνται ως αποτέλεσμα και παράνομων διαδικασιών, η ανησυχία και η αγωνία είναι εύλογη…

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έκαναν εμπόριο ανθρώπων, μέσω της «βιομηχανοποίησης γεννήσεων». Κατηγορούνται ότι εκμεταλλεύονταν γυναίκες, ως δότριες ωαρίων ή παρένθετες μητέρες και τις «έμπλεκαν» σε παράνομες υιοθεσίες βρεφών καθώς και στην εξαπάτηση ασθενών με εικονικές ιατρικές πράξεις…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις