Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Χανιά: Ανορθόγραφο αλλά επικό μήνυμα σε παράνομες ηχομιμητικές συσκευές

Χανιά: Ανορθόγραφο αλλά επικό μήνυμα σε παράνομες ηχομιμητικές συσκευές

Το μήνυμα που άφησε πάνω σε ηχομιμητικές συσκευές έμελλε να κάνει το γύρο του διαδικτύου. Τι συνέβη πίσω από την εικόνα στα Χανιά, που προκαλεί χαμόγελα…

Οι ηχομιμητικές συσκευές απαγορεύονται από το νόμο, όμως στα Χανιά και άλλες περιοχές της χώρας, μια σειρά από κυνηγοί συνεχίζουν απτόητοι. Οι «κράχτες» όπως λέγονται αυτές οι συσκευές, έχουν σκοπό την προσέλκυση κυρίως πουλιών όπως τσίχλες και ορτύκια. Στα Χανιά πάντως, τα πάντα επισκίασε ένα μήνυμα που άφησε πιθανότατα κυνηγός. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Πλήθος ηχομιμητικών συσκευών εντόπισαν και κατέσχεσαν σε διάφορες περιοχές στα Χανιά, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Π.Ε. Χανίων, όλο τον Σεπτέμβριο και τις δύο πρώτες εβδομάδες του Οκτώβρη.

Στις 16 Οκτωβρίου παρέδωσαν στη Δ/νση Δασών Χανίων (ΔΔΧ) συνολικά 12 ηχομιμητικές συσκευές. Οι 3 βρέθηκαν πάνω από την Παλαιόχωρα, μία στο Βούλισμα, 4 στον Κριό και 4 στην περιοχή των Κεραμειών.

Εκτός των συσκευών που εντόπισε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023, στις 23:00, στελέχη της ΔΔΧ, κατά τη διάρκεια νυχτερινής περιπολίας στο Ακρωτήρι Χανίων, εντόπισαν σε θέση κοντά στο Μαράθι άλλη μία ηχομιμητική συσκευή, την οποία και κατάσχεσαν.

Παρά τις προσπάθειές τους, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους δράστες. Εντύπωση ωστόσο προκαλεί ένα προειδοποιητικό μήνυμα που βρήκαν οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες Χανίων, σε μια από τις παράνομες αυτές ηχομιμητικές συσκευές, την οποία προφανώς είχε τοποθετήσει ο δράστης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις