Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Χανιά – Αποκάλυψη πρώην εργαζόμενου στο γηροκομείο: Γνώριζα για μεταβίβαση περιουσίας (vid)

Χανιά – Αποκάλυψη πρώην εργαζόμενου στο γηροκομείο: Γνώριζα για μεταβίβαση περιουσίας (vid)
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Σε νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την υπόθεση με τους θανάτους δεκάδων ηλικιωμένων σε γηροκομείο των Χανίων, έκανε εκ νέου πρώην εργαζόμενος της δομής. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας (26/4), ο Δημήτρης Μαυρακάκης δήλωσε πως είχε πέσει στην αντίληψή του ότι ηλικιωμένοι πιέζονταν να μεταβιβάσουν την περιουσία τους σε εργαζόμενους. 

Ο κ. Μαυρακάκης δούλευε στο εν λόγω γηροκομείο στα Χανιά από Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020 και, όπως είπε, σε διάστημα μιας εβδομάδας πέθαναν 14 άτομα. Γεγονός που τον θορύβησε και τον έκανε να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά.

«Οι περισσότεροι άρχισαν να χάνουν κιλά, μπήκαν 100 κιλά και βρέθηκαν να ζυγίζουν 40. Κάποιοι από τους συγγενείς έβλεπαν την κατάσταση και έφερναν στους ηλικιωμένους φαγητό από έξω» είπε ο κ. Μαυρακάκης. «Έκαναν και οι ίδιοι παράπονα, ζητούσαν δεύτερη μερίδα φαγητού» πρόσθεσε.

Ιδιαίτερη όμως αίσθηση προκάλεσε η δήλωσή του ότι είχε πέσει στην αντίληψή του ότι ηλικιωμένοι πιέζονταν να μεταβιβάσουν την περιουσία τους σε εργαζόμενους στο γηροκομείο.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Σημειώνεται ότι όλα αυτά αποκαλύπτονται την ώρα που στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ήδη ένας νοσηλευτής και αναζητούνται ακόμη δύο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας οδηγήθηκε στο κρατητήριο το βράδυ της Κυριακής (25/4). Πάντως και οι 3 είναι προγραμματισμένο να καταθέσουν σήμερα στον εισαγγελέα.

Και τα 3 αυτά άτομα εργάζονται ακόμα στο γηροκομείο, ενώ έχουν εξαπολύσει κατηγορίες κατά συγκεκριμένης εργαζόμενης για τα τα βασανιστήρια. Συγκεκριμένα, ανέφεραν το όνομά της κάτω από δημοσίευμα στο ίντερνετ στο διαδίκτυο, σε σχόλιο. Ως αποτέλεσμα αυτού, η γυναίκα κατέθεσε μήνυση εναντίον τους για συκοφαντική δυσφήμιση.

«Επικρατεί τρόμος, όλοι ξέρουν κανείς δεν μιλά»

Πρώην εργαζόμενη του γηροκομείου μίλησε, το πρωί της Δευτέρας (26/4) στο OPEN, και περιέγραψε τα όσα βίωναν οι ηλικιωμένοι που έμεναν στην μονάδα. «Είναι περίεργο να λέμε ότι είναι σοκαρισμένα τα Χανιά, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνει στο φως η υπόθεση, είχαν γίνει και παλιότερα καταγγελίες. Δεν είχαμε πρόσβαση εμείς οι βοηθοί νοσηλευτών στους συγγενείς, να προειδοποιήσουμε» ανέφερε.

Click4more: Χανιά: Σοκάρουν οι νέες καταγγελίες για το γηροκομείο

Και πρόσθεσε: «Επικρατούσε το απόρρητο, η σιωπή. Ούτε μεταξύ μας δεν μας άφηναν να μιλάμε, συνεννοούμασταν με τα μάτια. Τους κάθιζαν στα αμαξίδια, κλεισμένους στα δωμάτια, ούτε στο σαλόνι δεν τους άφηναν. Οι άνθρωποι είναι αβοήθητοι, κατάκοιτοι, επικρατεί τρόμος, φοβόντουσαν να ζητήσουν χαρτί υγείας. Θέλανε να με διώξουν από καιρό».

«Όλα όσα ακούγονται είναι ανυπόστατα»
Από την πλευρά της, η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου κάνει λόγο για ανυπόστατες καταγγελίες. «Διατηρώ τον οίκο ευγηρίας επί 12 συναπτά έτη. Ολα όσα ακούγονται για εμάς είναι ανυπόστατα. Είναι ψευδείς οι καταγγελίες. Κάνουμε ό,τι πρέπει αναφορικά με τους φιλοξενούμενης της μονάδας. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην αστυνομία και την ελληνική δικαιοσύνη, η αλήθεια θα φανεί» είπε στην κάμερα της «Νέας Τηλεόρασης Κρήτης». 

Δείτε αναλυτικά:

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις