Κυριακή, 3 Μαρ.
11oC Αθήνα

Χανιά: Αθλητής τριάθλου διέσχισε απόσταση 162 χιλιομέτρων μαζί με παιδί με αναπηρία σε αναπηρικό αμαξίδιο

Χανιά: Αθλητής τριάθλου διέσχισε απόσταση 162 χιλιομέτρων μαζί με παιδί με αναπηρία σε αναπηρικό αμαξίδιο

Την στήριξή του στους ανθρώπους με αναπηρία έστειλε για μία ακόμα φορά ο τριαθλητής Κώστας Βαρουχάκης. Ξεκινώντας το πρωί της Παρασκευής από το δημοτικό στάδιο της Κισάμου, διέσχισε κυκλική απόσταση 162 χιλιομέτρων, τερματίζοντας λίγο μετά τις 11 το πρωί του Σαββάτου.

Την απόσταση διέσχισε μαζί με ένα παιδί με αναπηρία τον Γεράσιμο, που καθόταν στο αναπηρικό του αμαξίδιο.

«Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς. Είμαστε όλοι εδώ, για να στείλουμε το μήνυμα στήριξης των συμπολιτών μας με αναπηρία. Έχουν το δικαίωμα για μια ζωή με ίσα δικαιώματα κι ευκαιρίες», είπε ο Κώστας Βαρουχάκης ολοκληρώνοντας την προσπάθεια του.

Ο Κώστας Βαρουχάκης τα τελευταία χρόνια, έχει αναπτύξει ιδιαίτερη δράση για την στήριξη του Ειδικού Σχολείου για άτομα με Αναπηρίες που βρίσκεται στον τόπο καταγωγής του την Κίσσαμο.

Στο πλαίσιο αυτό, κολύμπησε 25 χιλιόμετρα από τον Μπάλο μέχρι και την Κίσσαμο, διέσχισε την απόσταση από την Σητεία μέχρι και την Κίσσαμο τρέχοντας για 10 ημέρες, με τον Γεράσιμο και το αναπηρικό του αμαξίδιο πραγματοποίησαν την διαδρομή Κίσσαμος – Χανιά, ενώ τον Ιούλιο συμμετείχε σε αγώνα 6 ημερών που πραγματοποιήθηκε στην Γαλλία.

Ο αγώνας συνολικής απόστασης 1.130 χιλιομέτρων περιελάμβανε, 900 χιλιόμετρα ποδηλασία, 211 χιλιόμετρα τρέξιμο και 19 χιλιόμετρα κολύμβηση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις