Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Χανιά: Αυτοψία στο ταχύπλοο που καρφώθηκε στα βράχια – Σκοτώθηκαν δύο αδέρφια και ένας φίλος τους – Θρήνος μετά το bachelor party!

Χανιά: Αυτοψία στο ταχύπλοο που καρφώθηκε στα βράχια – Σκοτώθηκαν δύο αδέρφια και ένας φίλος τους – Θρήνος μετά το bachelor party!

Δάκρυα για τα θύματα της ανείπωτης τραγωδίας στα Χανιά και ολόκληρη την Κρήτη. Ο φίλος τους που επέζησε δεν γνωρίζει το μεγάλο κακό. Δυστύχημα με ταχύπλοο σκάφος μετά από bachelor party…

Δάκρυα, πόνος και αναπάντητα ερωτήματα στα Χανιά, για τη φοβερή τραγωδία στη θάλασσα με 3 νεκρούς και ένα τραυματία. Το δυστύχημα σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή Φοίνικας Σφακίων. Ταχύπλοο σκάφος στο οποίο επέβαιναν τέσσερις άνθρωποι προσέκρουσε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, σε βραχώδη ακτή της περιοχής, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία νεαρά άτομα 32, 33 και 35 ετών και να τραυματιστεί σοβαρά άλλος ένας 30χρονος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ψαράδων που βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή, το σκάφος ανέπτυξε ταχύτητα και για άγνωστο λόγο έπεσε στα βράχια. Για τον απεγκλωβισμό των δύο σορών που βρέθηκαν κάτω από τα συντρίμμια του ταχύπλοου σκάφους χρειάστηκε η συνδρομή της ΕΜΑΚ, ενώ η τρίτη σορός, όπως και ο ένας σοβαρά τραυματίας, περισυνελέγησαν από αλιευτικά, που έσπευσαν στην θαλάσσια περιοχή του δυστυχήματος.

Νέες εικόνες: Αυτοψία στο σημείο της τραγωδίας

Πραγματογνώμονες βρέθηκαν στο σημείο ερευνώντας το κουφάρι του σκάφους που προσκρούοντας με ταχύτητα πάνω στα βράχια της περιοχής Φοίνικα Σφακίων έμελε να κόψει το νήμα της ζωής τριών νέων Χανιωτών, βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειές τους, τους φίλους τους αλλά και τη χανιώτικη κοινωνία.

Η έκθεση που θα συνταχθεί από τους πραγματογνώμονες μετά και την ολοκλήρωση των ερευνών, σε συνδυασμό με τη νεκροψία – νεκροτομή αλλά και τη μαρτυρία του τέταρτου ατόμου της παρέας που έζησε και νοσηλεύεται με πολλαπλά κατάγματα αλλά εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Χανίων, αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας.

Σκοτώθηκαν δύο αδέρφια και ένας επιχειρηματίας

Από τα συντρίμμια του σκάφους και από τα βράχια ανασύρθηκαν νεκροί, οι Σ. και Κ. Κ., δύο αδέλφια 32 και 33 ετών γνωστοί οδοντίατροι καθώς και ο Μ. Τ. 35 ετών ιδιοκτήτης club στα Χανιά. Και οι τρεις σοροί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων και στο περιφερειακό ιατρείο όπου διαδραματίστηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας κατά την αναγνώρισή τους από τους συγγενείς που είχαν ειδοποιηθεί και μετέβηκαν  στα Σφακιά.

Τρία ιδιαιτέρως αγαπητά παλικάρια στην τοπική κοινωνία των Χανίων. Το νεότερο από τα δύο αδέρφια, αποφοίτησε από την οδοντιατρική σχολή Univerzita Pavla Jozefa Šafárika το 2010. Στη συνέχεια,  υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως οδοντίατρος, ενώ το 2012 έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές. Ο μεγαλύτερος ήταν γενικός οδοντίατρος με εξειδίκευση στην κλινική και χειρουργική μικροενδοδοντία. Το τρίτο νεκρό παλικάρι ο 35χρονος, ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στα Χανιά, συνιδιοκτήτης νυχτερινού μπαρ στην πόλη.

Ο φίλος τους που σώθηκε δεν γνωρίζει τίποτα

Οι λιμενικοί που έσπευσαν μόλις ειδοποιήθηκαν από κατοίκους της περιοχής και ψαράδες, είδαν ότι ο ένας της παρέας, ηλικίας 3ο ετών ήταν σοβαρά τραυματισμένος, αλλά ζωντανός και κατάφεραν να τον βγάλουν, μεταφέροντάς τον στο ιατρείο της Χώρας Σφακίων και από εκεί στο Νοσοκομείο Χανίων, με πολλαπλά κατάγματα στα πλευρά. Τα τελευταία νέα για την υγεία του 30χρονου τραυματία είναι ενθαρρυντικά καθώς δεν φαίνεται να βρίσκεται σε κίνδυνο, ενώ το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι δεν του έχει αναφερθεί τίποτα για την μοιραία εξέλιξη της επιστροφής.

Τραγωδία μετά από bachelor party

Οι τέσσερις φίλοι είχαν πάει με ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος στην Αγία Ρουμέλη για το bachelor party φίλου τους και το βράδυ, μετά από μια στάση στην παραλία Μάρμαρα, κατά την επιστροφή τους στο Λουτρό, από άγνωστη αιτία, το σκάφος με μεγάλη ταχύτητα προσέκρουσε σε βράχια στην περιοχή του Φοίνικα. Κάτοικοι της περιοχής που άκουσαν τον τρομερό θόρυβο από την πρόσκρουση του σκάφους ενημέρωσαν τις αρχές και στο σημείο μετέβησαν από την Χώρα Σφακίων άντρες του Λιμενικού και στην συνέχεια πυροσβέστες από το κλιμάκιο Ανώπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο bachelor party ήταν συνολικά 8 άτομα, που στο τέλος χωρίστηκαν για να επιστρέψουν με δύο ταχύπλοα σκάφη. Δυστυχώς το πρώτο καρφώθηκε στα βράχια, με την τραγωδία να συγκλονίζει ολόκληρη τη χώρα…

Πηγή: flashnews.gr, parakritika.gr, zarpanews.gr, cretalive.gr – ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις