Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Χανιά: Εικόνες και νέα στοιχεία για τη φωτιά με νεκρό ζευγάρι σε σπίτι

Χανιά: Εικόνες και νέα στοιχεία για τη φωτιά με νεκρό ζευγάρι σε σπίτι

Σκληρές εικόνες στο σπίτι στα Χανιά που εκδηλώθηκε φωτιά. Το άτυχο ζευγάρι που έμενε στο διαμέρισμα παγιδεύτηκε. Τα δύο πτώματα βρέθηκαν απανθρακωμένα…

Η φωτιά στο σπίτι στα Χανιά εκδηλώθηκε πιθανότατα από θερμαντικό σώμα που υπήρχε στο σαλόνι. Το ζευγάρι που εντοπίστηκε νεκρό, παγιδεύτηκε στο σημείο και δεν κατάφερε να ξεφύγει. Το αντρόγυνο απανθρακώθηκε και όταν έφτασαν οι πυροσβέστες ήταν ήδη αργά. Με στενούς συγγενείς τους και γείτονες, που τους γνώριζαν εδώ και δεκαετίες να παραμένουν συντετριμμένοι. Οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας βρίσκονται σε εξέλιξη, με τις φλόγες να σβήνουν πριν επεκταθούν σε άλλα διαμερίσματα της περιοχής.

Κάτοικοι της περιοχής στα Χανιά είδαν το πρωί τους καπνούς να βγαίνουν από το σπίτι και κατάλαβαν πως είχε εκδηλωθεί φωτιά. Ειδοποίησαν την πυροσβεστική, αλλά δυστυχώς ήταν αργά για το ηλικιωμένο ζευγάρι. Η φωτιά ίσως τους έπιασε στον ύπνο και εκμηδένισε τα όποια περιθώρια είχαν να διαφύγουν.

Για την ασύλληπτη τραγωδία στα Χανιά, ενημερώθηκαν στενοί συγγενείς τους, ορισμένοι από τους οποίους έσπευσαν στο διαμέρισμα. Οι έρευνες που θα ακολουθήσουν, αναμένεται να ρίξουν άπλετο φως στα αίτια της τραγωδίας που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.

Πιο αναλυτικά, τραγικό θάνατο βρήκε ένα ζευγάρι Ελλήνων, 78 και 67 ετών μέσα στο σπίτι που έμεναν στο Δαράτσο στα Χανιά, όπου εκδηλώθηκε φωτιά, νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως η φωτιά ξεκίνησε πιθανότατα από αερόθερμο ή σόμπα.

Απαντήσεις στις ακριβείς συνθήκες της τραγωδίας θα δώσει η ιατροδικαστική εξέταση που θα γίνει στο νεκροτομείο του γενικού νοσοκομείου Χανίων, πιθανότατα σήμερα το απόγευμα. Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ τα δύο θύματα αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας.

Όλα συνέβησαν σήμερα λίγο μετά τις 09:30 το πρωί όταν η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για φωτιά σε ισόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας στα Χανιά. Στο σημείο έσπευσαν 4 οχήματα με 15 πυροσβέστες που ξεκίνησαν την άμεση κατάσβεση της φωτιάς ενώ παράλληλα μπήκαν στο φλεγόμενο σπίτι προκειμένου να βρουν τους ενοίκους.

Δυστυχώς, στον χώρο του σαλονιού όπου είχε εκδηλωθεί η φωτιά βρήκαν το ηλικιωμένο ζευγάρι απανθρακωμένο. Το σοκ για τους στενούς συγγενείς και τους γείτονες του ηλικιωμένου ζευγαριού ήταν ισχυρό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πυροσβέστες έσβησαν πλήρως την φωτιά πριν εκείνη εξαπλωθεί ενώ ζημιές προκλήθηκαν κυρίως στο χώρο του σαλονιού. Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής ερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις