Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Χανιά: Εξηγήσεις καλείται να δώσει η γιατρός που «έριχνε πόρτα» σε ανεμβολίαστους στα επείγοντα

Χανιά: Εξηγήσεις καλείται να δώσει η γιατρός που «έριχνε πόρτα» σε ανεμβολίαστους στα επείγοντα
Φωτογραφία zarpanews.gr

Εξηγήσεις καλείται να δώσει η γιατρός που δεν δεχόταν να εξετάσει ανεμβολίαστους στα επείγοντα του νοσοκομείου Χανίων στην Κρήτη, μετά τα δύο περιστατικά αυτήν την εβδομάδα, όπου δύο ασθενείς έφυγαν χωρίς να λάβουν τη βοήθεια που ζήτησαν.

Πρόκειται για δύο νεαρά άτομα, μια γυναίκα 23 ετών και έναν άνδρα 26 ετών, οι οποίοι κατήγγειλαν πως έφτασαν στα επείγοντα του νοσοκομείου Χανίων αλλά έφυγαν χωρίς να εξεταστούν. Επειδή ήταν ανεμβολίαστοι και εμφάνιζαν συμπτώματα κορονοϊού, οι υπάλληλοι του νοσοκομείου τους παρέπεμψαν να κάνουν μοριακό τεστ και στην περίπτωση που το αποτέλεσμα – μετά από 8 ώρες – ήταν αρνητικό, θα εξεταζόντουσαν από γιατρό.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, η γιατρός που χειρίστηκε και τα δύο περιστατικά είναι η ίδια. Για το θέμα ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέας, έχει λάβει έγγραφη καταγγελία και έχει κινήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ενημερώνοντας το γραφείο δικαιωμάτων ληπτών υπηρεσιών δημόσιας υγείας αλλά και τον διευθυντή των ιατρικών υπηρεσιών του ιδρύματος. Αυτό που προκύπτει είναι ότι η συγκεκριμένη γιατρός έχει παραβιάσει όλες τις σχετικές οδηγίες της διοίκησης και την σχετική ΚΥΑ.

Μιλώντας στο zarpanews.gr ο κ. Μπέας ζητά δημόσια συγνώμη για το περιστατικό και απευθυνόμενος στους πολίτες εξηγεί πως επειδή το ΤΕΠ δέχεται μεγάλη πίεση και αυξημένη νοσηρότητα, η διοίκηση ζητά συγνώμη εάν κάποιος δεν εξυπηρετηθεί σωστά, σημειώνοντας πως «οι πόρτες της διοίκησης είναι πάντα ανοικτές για τους ασθενείς».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις