Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Χανιά: Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία του 22χρονου Κώστα Χαριτάκη – Ξέσπασε η μητέρα του νεκρού πατέρα

Χανιά: Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία του 22χρονου Κώστα Χαριτάκη – Ξέσπασε η μητέρα του νεκρού πατέρα

Ένταση επικράτησε στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στα Χανιά. Εκδικάζεται η υπόθεση της δολοφονίας του 22χρονου Κώστα Χαριτάκη, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος το 2022 στο χωριό Αργουλιός του Μυλοποτάμου Ρεθύμνου.

Κατά την ακροαματική διαδικασία της Τρίτης (26.09.2023) στην αίθουσα του δικαστηρίου στα Χανιά εξετάστηκαν μάρτυρες και από την πλευρά υποστήριξης κατηγορίας και από την πλευρά της υπεράσπισης του 22χρονου Κώστα Χαριτάκη που δολοφονήθηκε το 2002 στον Αργουλιό Ρεθύμνου, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, μόλις ολοκληρώθηκε η εξέταση της μητέρας του κατηγορουμένου, η μητέρα του θύματος ξέσπασε, φωνάζοντας: «Φονιά, όλοι είσαστε φονιάδες».

Οι αστυνομικές δυνάμεις οδήγησαν τη μητέρα και την αδερφή του νεκρού Κώστα Χαριτάκη εκτός αίθουσας με συγγενείς να προσπαθούν να την ηρεμήσουν.

«Ήταν έγκλημα μελετημένο»

Η μητέρα του 22χρονου θύματος και πατέρα υποστήριξε ότι στο παρελθόν ο κατηγορούμενος συνέχεια προκαλούσε προβλήματα στην οικογένεια: «Λένε ότι ο γιος μου ήταν τραμπούκος αλλά τους είδαμε κι αυτούς. Προκαλούσαν φασαρίες ώστε κατάφεραν τελικά αυτό που θέλανε. Ήταν έγκλημα μελετημένο και εκείνη τη μέρα να μην το έκαναν θα το έκαναν άλλη μέρα», ισχυρίστηκε η μητέρα.

«Κανείς δεν έχει ζητήσει συγγνώμη»

«Λιποθύμησα μόλις το έμαθα. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έκανε ο φονιάς. Μας απειλούσαν συνέχεια. Υπήρχαν διάφορα προβλήματα από παλιά, κτηματικά κ.ά. Προκαλούσαν τον άνδρα μου συνέχεια. Πέρασα μία άθλια εγκυμοσύνη γιατί είχαν συνέχεια προβλήματα και φασαρίες», κατέθεσε η σύζυγος του θύματος.

Η ίδια υποστήριξε ότι στην περιοχή αποκαλούν την οικογένεια του κατηγορούμενου και τον ίδιο «τραμπούκους». Επανέλαβε, επίσης, ότι κανείς από την άλλη πλευρά δεν τους έχει ζητήσει μέχρι σήμερα συγγνώμη.

«Ο Χαριτάκης έβρισε εμένα και τον μακαρίτη τον άνδρα μου»

Η μητέρα του κατηγορούμενου περιέγραψε ότι εκείνη τη μέρα άκουσε φωτιές, βρισιές και βλαστήμιες. Πήγε να δει τι συμβαίνει και είδε ότι είχε γίνει μεγάλος καβγάς.

Η μάνα του 45χρονου ανέφερε στο δικαστήριο ότι το θύμα την καθύβρισε με πολύ χυδαίο τρόπο, και εκείνη και τον μακαρίτη τον σύζυγό της. Όπως υποστήριξε η μάρτυρας, την ώρα που έφευγε κλαίγοντας, την είδε ο κατηγορούμενος γιος της που βρισκόταν στο αυτοκίνητό του και στη συνέχεια ακολούθησε η ανθρωποκτονία.

Η μητέρα του κατηγορουμένου είπε επίσης: «Δεν περίμενα ότι ο γιος μου θα κάνει αυτό το πράγμα. Δεν είναι άνθρωπος του καβγά».

«Δεν ήταν ικανός ο άντρας μου για κάτι τέτοιο»

Η σύζυγος του 45χρονου κατηγορούμενου, κατά την κατάθεσή της, υποστήριξε ότι: «Όταν πέθανε ο πατέρας του συζύγου μου, ο ίδιος ήταν πάρα πολύ καταβεβλημένος. Δεν τον είχα ικανό ποτέ να κάνει κάτι τέτοιο. Υπήρξε περιστατικό που τον έβγαλε εκτός εαυτού, το ότι το θύμα έβριζε τα κόκαλα του πατέρα του και τη μητέρα του».

Επιπλέον η σύζυγος του 45χρονου ανέφερε ότι «η κατάσταση μετά τα Χριστούγεννα είχε ξεφύγει. Ο θανών ήταν πολύ επικίνδυνος. Κάθε μέρα ήμασταν στην αστυνομία και ζητούσαμε να κάνει κάτι…».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις