Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Χανιά: «Γαλλικά» και νεύρα όταν η απάτη που ετοίμαζε σκάλωσε και κατάλαβε πως δεν το έσωζε με τίποτα

Χανιά: «Γαλλικά» και νεύρα όταν η απάτη που ετοίμαζε σκάλωσε και κατάλαβε πως δεν το έσωζε με τίποτα

Πίστευε πως η απάτη που είχε σκεφτεί θα πετύχαινε και ο ίδιος θα έβγαζε χρήματα στα Χανιά από το πουθενά. Έκανε λάθος και όταν το κατάλαβε εκνευρίστηκε έντονα…

Αυτή τη φορά οι απατεώνες έπεσαν πάνω σε υποψιασμένο Χανιώτη ξενοδόχο, πριν προλάβουν να πείσουν τη μητέρα του, να δώσει κωδικούς e-banking. Αρχικά, η μητέρα του δέχθηκε τηλεφώνημα για κράτηση από την… Αστυνομία με στόχο όπως της είπαν να κλείσουν δωμάτια για «συναδέλφους» που δήθεν θα έκαναν οικονομικούς ελέγχους.

Από τον… αστυνομικό που τηλεφώνησε ζητήθηκε το ΙΒΑΝ του λογαριασμού. Ωστόσο, το μήνυμα που ήρθε στο κινητό του ξενοδόχου παρακινούσε να κάνει “κλικ” σε ένα link. Ομως, υποψιάστηκε ότι κάτι πήγαινε στραβά, καθώς είχε διαβάσει και ενημερωθεί για το τι συμβαίνει το τελευταίο διάστημα με τους “αετονύχηδες” του διαδικτύου.

Οταν λοιπόν άρχισε να λέει στον υποτιθέμενο “αστυνομικό” ότι δεν χρειαζόταν τίποτε άλλο εκτός από το ΙΒΑΝ και ότι οι συνάδελφοί του θα μπορούσαν να πάνε να μείνουν στα δωμάτια και να πληρώσουν επί τόπου, ο “αστυνομικός” άρχισε τα “γαλλικά” όπως αναφέρει το parakritika.gr με αποτέλεσμα να κλείσει το τηλέφωνο.

“Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, είναι αδίστακτοι, δεν καταλαβαίνουν τίποτα, προκειμένου να σου αποσπάσουν τους κωδικούς. Να προσέχουν όλοι”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις