Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Χανιά – Γηροκομείο: «Πήρα τον πατέρα μου για να τον σώσω» – Νέες συγκλονιστικές καταγγελίες (video)

Χανιά – Γηροκομείο: «Πήρα τον πατέρα μου για να τον σώσω» – Νέες συγκλονιστικές καταγγελίες (video)
ΑΠΕ ΜΠΕ Αρχείο

«Βροχή» οι καταγγελίες για το γηροκομείο στα Χανιά. Νέες αποκαλύψεις, αυτή τη φορά από μία δικηγόρο, που αναγκάστηκε να πάρει τον πατέρα της από τον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας.

Σύμφωνα με το Zarpanews.gr η δικηγόρος αποκαλύπτει ότι πήρε τον πατέρα της από το επίμαχο γηροκομείο στα Χανιά όταν διαπίστωσε ότι οι συνθήκες δεν ήταν οι κατάλληλες. Ειδικότερα μίλησε για τον θάνατο του πατέρα της και τους λόγους που την ώθησαν να υποβάλλει έγκλιση από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Μιλώντας στο Zarpanews.gr η δικηγόρος αναφέρεται κυρίως στην εμπλοκή της με τον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας, σε ό,τι αφορά στο διάστημα που φιλοξενείτο εκεί ο  πατέρας της.

«Όταν ζήτησα τη διαμετακομιδή του στο νοσοκομείο βρήκα σθεναρή αντίδραση. Μου είπαν ότι δε χρήζει λόγος διαμετακομιδής, ότι θα πάω άδικα εκεί και θα με διώξουν από εκεί και ότι αρνούνται να δώσουν ψευδές παραπεμπτικό ότι ο πατέρας μου δεν είναι καλά.

Click4more: Χανιά: Νέες σοκαριστικές καταγγελίες για το «γηροκομείο του τρόμου» (video)

Εγώ επέμενα και αναγκάστηκαν να μου δώσουν το παραπεμπτικό ότι ο πατέρας μου έχει 36.1 πυρετό και 97% οξυγόνο και κατά δήλωση των συγγενών, μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Αμέσως έρχεται το ΕΚΑΒ, ο διασώστης βρήκε τον πατέρα μου εμπύρετο και με αδυναμία να αναπνεύσει. Του έβαλε φιάλη οξυγόνου και βρέθηκε να έχει 85% αντί 97 που ανέφερε το παραπεμπτικό πριν και μετά από 4 λεπτά (η απόσταση από τη Μονάδα στο νοσοκομείο), φτάνει στα ΤΕΠ και μου λένε κυρία μου ο πατέρας σας έχει 41 πυρετό και πεθαίνει.

Αυτή ήταν η αρχή του τέλους για τον πατέρα μου. Δε ξανασηκώθηκε ποτέ. Είχε μια πορεία παθητική μέχρι τον θάνατο του ενάμισι μήνα μετά», αποκαλύπτει η δικηγόρος.

Ακόμα, επισημαίνει το σοκαριστικό ποσοστό θανάτων που βρίσκεται – όπως λέει – στο 136%, ενώ ο μέσος όρος στα υπόλοιπα γηροκομεία είναι μόλις στο 20%.

Click4more: Χανιά: Συνελήφθη νοσηλευτής του γηροκομείου

Επίσης, καταγγέλλει τις πρακτικές του γηροκομείου αναφορικά με τη «φροντίδα» των τροφίμων, όπως και την αντιμετώπιση των περιστατικών από τον αρμόδιο γιατρό.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις της δικηγόρου:

Στο μεταξύ, η εκδίκαση της μήνυσης που αφορά στον νοσηλευτή του συγκεκριμένου οίκου ευγηρίας στα Χανιά ορίστηκε για μεθαύριο, Μεγάλη Τετάρτη (28.04.2021).

Η μήνυση αφορά σε συκοφαντική δυσφήμηση και ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου για τη σύλληψη του νοσηλευτή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις