Τρίτη, 21 Μαΐ
28oC Αθήνα

Χανιά: Νέες σοκαριστικές καταγγελίες για το «γηροκομείο του τρόμου» (video)

Χανιά: Νέες σοκαριστικές καταγγελίες για το «γηροκομείο του τρόμου» (video)
Intime Αρχείο

Νέες ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τα όσα φαίνεται ότι συνέβαιναν στον οίκο ευγηρίας στα Χανιά. Πρώην εργαζόμενη καταγγέλλει στην κάμερα του Tlive με την Τατιάνα Στεφανίδου περιστατικά απίστευτης κακομεταχείρισης σε βάρος των ηλικιωμένων τροφίμων του ιδρύματος.

Για όσα φέρονται να γίνονταν στο συγκεκριμένο γηροκομείο στα Χανιά πρώην εργαζόμενη σοκάρει με όσα καταγγέλλει στο Tlive με την Τατιάνα Στεφανίδου. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το προσωπικό είχε εντολή να αφήνει νηστικούς τους ηλικιωμένους. Για να μην παραπονιούνται, οι υπάλληλοι έδιναν στους τροφίμους ηρεμιστικά χάπια και τους άφηναν βρόμικους με τις ακαθαρσίες τους.

Αποτέλεσμα της κακομεταχείρισης που υφίσταντο ήταν οι ηλικιωμένοι να γίνονται γρήγορα καταθλιπτικοί και σύντομα να πεθαίνουν δεμένοι και εγκαταλελειμμένοι στα κρεβάτια τους, όπως τονίζει η πρώην εργαζόμενη του οίκου ευγηρίας.

Click4more: Χανιά: Συνελήφθη νοσηλευτής του γηροκομείου

Η ίδια καταγγέλλει επίσης, πως για να μην υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, οι υπεύθυνοι «έσβηναν» το οπτικοακουστικό υλικό που κατέγραφαν οι κάμερες που υπάρχουν στους εσωτερικούς χώρους του ιδρύματος.

Παρακολουθήστε τις συγκλονιστικές καταγγελίες της πρώην εργαζόμενης στην κάμερα της εκπομπής Tlive με την Τατιάνα Στεφανίδου:

Χανιά: «Πούλησαν το σπίτι ηλικιωμένης με άνοια»

Άλλη μία καταγγελία που έρχεται να προσθέσει νέα στοιχεία στην έρευνα για αξιόποινες πράξεις του συγκεκριμένου γηροκομείου στα Χανιά, φέρνει στη δημοσιότητα το Flashnews.gr.

Πρόκειται για την περίπτωση μίας ευκατάστατης οικονομικά τροφίμου του οίκου ευγηρίας η οποία πέθανε το 2017 και που οι υπεύθυνοι του ιδρύματος «υφάρπαξαν» ένα σπίτι το οποίο στη συνέχεια πούλησαν…

Σύμφωνα με την καταγγελία του δικηγόρου συγγενικού της προσώπου, η ηλικιωμένη που έπασχε από άνοια έκανε το 2017, ένα ειδικό πληρεξούσιο στην ιδιοκτήτρια του γηροκομείου, με το οποίο την εξουσιοδοτούσε να πουλήσει ένα δικό της ακίνητο, σε κεντρικό σημείο των Χανίων.

Click4more: Χανιά: Παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη για το γηροκομείο – «Η υπόθεση ντροπιάζει τους Χανιώτες»

Η πλευρά των συγγενών σημειώνει ότι η ηλικιωμένη είχε έγγραφη βεβαίωση από νευρολόγο ότι έπασχε από άνοια και απαιτούνταν «δικαστική αρωγή» για τις προσωπικές της υποθέσεις.

Μάλιστα, η καταγγελία αναφέρει ότι στο σπίτι της άτυχης γιαγιάς υπήρχαν πολύτιμα αντικείμενα, κοσμήματα, λίρες και άλλα.

Οι συγγενείς της ηλικιωμένης επισημαίνουν ότι το ακίνητο πουλήθηκε σε συγγενικό πρόσωπο του κατασκευαστή μίας κτιριακής επέκτασης του επίμαχου γηροκομείου.

Η συγκεκριμένη καταγγελία είναι εις γνώσιν της εισαγγελικής έρευνας που είναι σε εξέλιξη για τα περιουσιακά στοιχεία των ηλικιωμένων του οίκου ευγηρίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις