Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Χανιά: Η άγνωστη επιθυμία του Γιάννη Σμαραγδή στην ταινία για τη ζωή του Καζαντζάκη – Εικόνες από τα γυρίσματα [pics]

ΦΩΤΟ από zarpanews.gr
ΦΩΤΟ από zarpanews.gr

Εδώ και μία εβδομάδα έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα της νέας μεγάλης ελληνικής παραγωγής με την υπογραφή του Γιάννη Σμαραγδή. Ο Έλληνας σκηνοθέτης…

μετά τις ταινίες Καβάφης, El Greco και Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι, γυρίζει σε ταινία τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη και όπως ήταν αναμενόμενο, τα γυρίσματα έχουν ως επίκεντρο την Κρήτη. Τα σκηνικά στήθηκαν αρχικά στο Ηράκλειο, ενώ από το Σάββατο η “δράση” μεταφέρθηκε στα Χανιά και συγκεκριμένα στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης. Tα γυρίσματα πήραν έντονο τοπικό “χρώμα” καθώς ο σκηνοθέτης χρησιμοποίησε μία ταμπέλα ενός από τους παλαιότερους φούρνους των Χανίων…

ΦΩΤΟ από zarpanews.gr

ΦΩΤΟ από zarpanews.gr

Πρόκειται για το αρτοποιείο “Το Μάννα” Τσατσαρωνάκης, η ταμπέλα του οποίου ανασύρθηκε από τα φωτογραφικά αρχεία της επιχείρησης, μετά από επιθυμία του σκηνοθέτη. Η γνωστή Χανιώτικη επιχείρηση, ξεκίνησε σαν ένας μικρός φούρνος στις αρχές της δεκαετίας του ’50, και αποτέλεσε ιδανικό σκηνικό σε κάποιες από τις σκηνές της ταινίας.

Στις φωτογραφίες διακρίνεται ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής ο οποίος καθοδηγεί τον ηθοποιό Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, που υποδύεται τον Νίκο Καζαντζάκη σε νεαρή ηλικία. Το σενάριο της ταινίας βασίζεται πάνω στην πνευματική αυτοβιογραφία του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη.

ΦΩΤΟ από zarpanews.gr

ΦΩΤΟ από zarpanews.gr

ΦΩΤΟ από zarpanews.gr

Τα γυρίσματα εκτός από την Κρήτη, θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, στην Αίγινα, στις θάλασσες του Αιγαίου, στη Γαλλία, στην Αυστρία, στην Γερμανία, καθώς και στην Κίνα. Οι ηθοποιοί που θα συμμετέχουν στην ταινία είναι ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος ως Νέος Καζαντζάκης, η Μαρίνα Καλογήρου ως Ελένη Καζαντζάκη, ο Θοδωρής Αθερίδης ως Γιώργης Ζορμπάς, η Ζέτα Δούκα ως Μελίνα Μερκούρη και ο Στάθης Ψάλτης στο ρόλο ενός καλόγερου.

Πηγή: zarpanews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε