Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Χανιά: Η δίκη για το γηροκομείο του θανάτου – Δικογραφία «φωτιά» για βασανιστήρια και 30 θανάτους

Χανιά: Η δίκη για το γηροκομείο του θανάτου – Δικογραφία «φωτιά» για βασανιστήρια και 30 θανάτους

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για τα όσα συνέβαιναν στο γηροκομείο στα Χανιά. Τρία άτομα έχουν ήδη προφυλακιστεί μετά τις αποκαλύψεις που συντάραξαν την Κρήτη και ολόκληρη τη χώρα…

Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων οι πράξεις που αφορούν στην δαιδαλώδη υπόθεση της ιδιωτικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων και που σχετίζονται με παραλείψεις και άλλα αδικήματα, σε βάρος 25 συνολικά ατόμων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε για τα όσα συνέβαιναν για χρόνια στο γηροκομείο στα Χανιά, η αντίστροφη μέτρηση στις ζωές των ηλικιωμένων ξεκινούσε αμέσως μετά την εισαγωγή τους. Τους χορηγούνταν σε σταθερή βάση ισχυρά κατασταλτικά ψυχιατρικά φάρμακα χωρίς διάγνωση με στόχο να αδρανοποιηθούν οι πνευματικές τους λειτουργίες, να καμφθεί η κινητικότητα τους και οι δράστες να μπορέσουν να βάλουν χέρι στα μετρητά και στα ακίνητά τους! Άλλωστε οι καταγγελίες και για ύποπτες μεταβιβάσεις ακινήτων διαδέχονταν πέρυσι η μία την άλλη.

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, επτά υπάλληλοι της Αντιπεριφέρειας, η ιδιοκτήτρια και συνιδιοκτήτρια της δομής, αλλά και ο γενικός γιατρός, με τους τρεις τελευταίους να έχουν ήδη προφυλακιστεί. Επίσης, κατηγορούμενοι είναι και εργαζόμενοι στη συγκριμένη ιδιωτική δομή.

Να υπενθυμίσουμε ότι στη λίστα με τους κατηγορούμενους ήταν και ο νυν Αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος στη συνέχεια απαλλάχθηκε με βούλευμα του Τριμελές Πλημμελειοδικείου, μετά από σχετική προσφυγή των δικηγόρων του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντιπεριφερειάρχης είχε κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος, επειδή επέκτεινε την άδεια λειτουργίας από 16 ατόμων σε 46, ενώ είχε ήδη λήξει και δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου, αλλά και επειδή παρέλειψε να σφραγίσει τη συγκεκριμένη μονάδα, μολονότι έλαβε γνώση των σοβαρότατων κατηγοριών που απαγγέλθηκαν στις ιδιοκτήτριες, με αποτέλεσμα το παράνομο όφελος του ιδιωτικού γηροκομείου.

Η δικογραφία εστιάζει σε 30 περιπτώσεις θανάτων και σε 8 απόπειρες, όμως από την Ασφάλεια Χανίων εκτιμάται ότι οι θάνατοι είναι κατά πολύ περισσότεροι. Η εκτίμηση αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι έχουν καταγραφεί 293 περιπτώσεις θανάτων ηλικιωμένων στη δομή, από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Μάρτιο του 2021.

Αναφέρεται ακόμα ότι κατά το χρονικό διάστημα της 12ετούς δράσης της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της υπολογίζεται ότι αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος εκατομμυρίων ευρώ!

Θυμηθείτε στο επόμενο βίντεο τι έλεγε η ιδιοκτήτρια στο Live News, όταν η μία αποκάλυψη άρχισε να διαδέχεται την άλλη, για τα όσα συνέβαιναν στο γηροκομείο στα Χανιά.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις