Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Χανιά: Η ιδιαίτερη τουαλέτα του επιβλητικού καταφύγιου που μαγνητίζει τα βλέμματα όλων [pics]

ΦΩΤΟ από flashnews.gr
ΦΩΤΟ από flashnews.gr

Μετά από αυτή την εικόνα μικροί και μεγάλοι προχωρούν στα ενδότερα που κρύβουν εκπλήξεις. Εκεί ψηλά, στα 1680 μέτρα…

στην κορυφή “Καλλέργης” βρίσκεται το ομώνυμο καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων. Το επιβλητικό καταφύγιο του Καλλέργη, προσφέρει θέα απαράμιλλης ομορφιάς με τις χιονισμένες κορυφές, ακόμα και αυτή την περίοδο, να απλώνονται γύρω του ενώ από κάτω παρατηρεί κάποιος το φαράγγι της Σαμαριάς. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο, περιπατητές και ορειβάτες το επισκέπτονται χειμώνα και καλοκαίρι, καθώς αποτελεί και ένα από τα ιδανικότερα μέρη για να γνωρίσεις τα Λευκά Όρη.

Προχωρώντας προς το καταφύγιο και λίγα μέτρα πριν την αυλή του, υπάρχει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τουαλέτα, που κερδίζει τις εντυπώσεις όλων των επισκεπτών! Η τουαλέτα αυτή αιωρείται πάνω από την χαράδρα. Η θέση της μόνο διακοσμητική δεν είναι καθώς πολλοί είναι αυτοί που την χρησιμοποιούν για την φυσική τους ανάγκη. Όπως είπε στο Flashnews.gr, ο υπεύθυνος του καταφυγίου: “Πρόκειται σίγουρα για πιο φωτογραφημένη τουαλέτα της Ελλάδας, τέτοια τουαλέτες είναι πολύ συχνές στις Άλπεις.

Η αλήθεια όμως είναι οτι υπάρχει λόγος για την τουαλέτα, καθώς εξοικονομούμαι το νερό της μιας και εδώ πάνω δεν υπάρχει ύδρευση. “Φυσικά δεν είναι η μοναδική τουαλέτα του καταφυγίου, καθώς υπάρχει άλλη μια εντός αυτού. Αφήνοντας πίσω την πολυσυζητημένη τουαλέτα, λίγα μέτρα μετά φτάνεις στην αυλή του καταφυγίου, που μαγεύεσαι από την θέα των κορυφών Γκίγκιλος,Πάχνες,Βολακιάς και Μελινταού.

Πηγή: flashnews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε