Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Χανιά: Η πιο κρίσιμη μέρα για τον 16χρονο που τραυματίστηκε σοβαρά από βουτιά στα Φαλάσαρνα

Χανιά: Η πιο κρίσιμη μέρα για τον 16χρονο που τραυματίστηκε σοβαρά από βουτιά στα Φαλάσαρνα

Στο κατακόρυφο είναι η αγωνία μετά το ατύχημα που είχε από βουτιά, στα Φαλάσαρνα της Κρήτης ο 16χρονος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μην αισθάνεται τα πόδια του…

Κρίσιμες εξακολουθούν να παραμένουν οι επόμενες ώρες για την πορεία της υγείας του 16χρονου, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του, από βουτιά σε παραλία στα Φαλάσαρνα των Χανίων.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24, ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, έχει ξεκινήσει η διαδικασία αφύπνισης του 16χρονου, προκειμένου να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις για την κινητικότητά του και να διαπιστωθεί εάν έχει επηρεαστεί ο νωτιαίος μυελός.

Υπενθυμίζεται, πως ο 16χρονος υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην αυχενική μοίρα.

Πάντως, η μητέρα του 16χρονου η οποία μίλησε στο Live News, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής τα πράγματα δεν είναι αισιόδοξα, καθώς είναι πιθανό να έχει και τετραπληγία.

«Είναι άσχημα τα πράγματα, έχει γίνει ζημιά στο μυελό. Προς το παρόν έχει τραυματιστεί ο μυελός, οπότε μιλάμε μάλλον για μια τετραπληγία» υποστήριξε η μητέρα του νεαρού.

«Βούτηξε από τα βράχια στην άμμο δεν έπεσε σε βράχια απλά βρήκε το κεφάλι του στην άμμο έφυγε το νερό προς τα πίσω οπότε έμεινε μικρό βάθος μικρός όγκος νερό. Ευτυχώς βρεθήκανε κάποιοι λουόμενοι τον βγάλανε ήρθαν οι ναυαγοσώστες του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες τον ακινητοποίησαν ήρθε το ΕΚΑΒ πήγαμε Χανιά κάναμε αξονική μας στείλαν στο ΠΑΓΝΗ απευθείας. Τα παιδιά συνέχεια βουτάνε είναι η κακιά η ώρα», είπε η μητέρα του 16χρονου.

Η μεταφορά του έγινε άμεσα με φορείο αφού ο 16χρόμνος είχε τις αισθήσεις του αλλά δεν ένιωθε τα πόδια του. Οι επόμενες ώρες θα τα κρίνουν όλα για τον  ανήλικο που χτύπησε στην αυχενική μοίρα και κρίθηκε αναγκαίο να χειρουργηθεί στο ΠΑΓΝΗ. Υπάρχει υποψία πως έχει επηρεαστεί ο νωτιαίος μυελός» είπε η μητέρα του παιδιού.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις