Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Χανιά: «Κυρία συγγνώμη αλλά θα βγούμε έξω» – Viral το μήνυμα μαθητών που κάνουν αποχή από τα γερμανικά

Χανιά: «Κυρία συγγνώμη αλλά θα βγούμε έξω» – Viral το μήνυμα μαθητών που κάνουν αποχή από τα γερμανικά

Οι μαθητές κάνουν αποχή από το μάθημα των γερμανικών και μαζί με τους γονείς τους, εξηγούν τους λόγους. Παίρνει έκταση το θέμα στα Χανιά

Την αποχή τους από το μάθημα των γερμανικών αποφάσισε η πλειοψηφία των μαθητών της πέμπτης τάξης του δημοτικού σχολείου Χρυσοπηγής στα Χανιά, λόγω του ότι είχαν επιλέξει γαλλικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα, γεγονός που γνωστοποίησε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

Οι μαθητές διαμαρτύρονται για την έλλειψη εκπαιδευτικού γαλλικών και σκοπεύουν να συνεχίζουν την αποχή τους. Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα που έγραψαν οι μαθητές στην δασκάλα των γαλλικών, ζητώντας της συγγνώμη: «κυρία σας ζητάμε συγγνώμη αλλά θα βγούμε έξω» γράφουν μεταξύ άλλων τα παιδιά.

Επιστολή στον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερακάκη, έχει στείλει και ο σύλλογος γονέων. Σε αυτή διαβάζουμε: [έχουν στείλει και οι γονείς Από την διεύθυνση του σχολείου ενημερωθήκαμε ότι όλοι οι μαθητές της Ε’ τάξης που δήλωσαν 2η ξένη γλώσσα τα γαλλικά θα κάνουν γερμανικά για το σχολικό έτος 2023-2024, σύμφωνα με το νόμο που αναφέρει ότι στην περίπτωση που δεν υπάρχει εκπαιδευτικός 2ης ξένης γλώσσας οι μαθητές κάνουν την γλώσσα που ήδη υπάρχει εκπαιδευτικός στο σχολείο.

Απευθυνθήκαμε στην Π.Υ.Σ.Π.Ε. Χανίων όπου μας ενημέρωσαν ότι είχαν εισηγηθεί για αριθμό εκπαιδευτικών και διδακτικών ωρών της γαλλικής γλώσσας ικανό να καλύψει τις ανάγκες στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, κάτι που δεν εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ούτε στην Α’ φάση ούτε στην Β’.

Ο νόμος που εφαρμόζεται αυτήν την στιγμή ορίζει ότι αφού από 1η Οκτωβρίου δεν υπάρχει εκπαιδευτικός στην γαλλική γλώσσα, οι μαθητές της Ε’ τάξης θα κάνουν γερμανικά. Χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν ότι υπήρξε εισήγηση αλλά δεν καλύφθηκε από το Υπουργείο η έλλειψη που υπάρχει. Πρόβλεψη υπήρχε αλλά όχι αντιμετώπιση εξαρχής από τους αρμόδιους φορείς». Δείτε παρακάτω το σημείωμα που άφησαν μαθητές στη δασκάλα τους και παρουσίασε το zarpanews.gr.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις