Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Χανιά: Μαθητές «γνωρίζουν» την Αρχαία Φαλάσαρνα – Το πρόγραμμα της νέας εκπαιδευτικής δράσης

Χανιά: Μαθητές «γνωρίζουν» την Αρχαία Φαλάσαρνα – Το πρόγραμμα της νέας εκπαιδευτικής δράσης

Την ευκαιρία να «γνωρίσουν» την Αρχαία Φαλάσαρνα θα εχουν μαθητές απο το 7ο γυμνάσιο Χανίων που θα συμμετέχουν σε διήμερη εκπαιδευτική δράση που διοργανώνουν, την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Απριλίου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, το 7ο γυμνάσιο και το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών Χανίων.

Τη δράση με τίτλο «Αρχαία Φαλάσαρνα, από τη δημιουργία των πετρωμάτων της έως σήμερα», στηρίζουν η αντιπεριφέρεια Χανίων, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι δήμοι Χανίων και Κισσάμου καθώς και ο πολιτιστικός σύλλογος Πλατάνου «Η Ενότητα».

Στο πλάισιο του διημέρου, την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022, θα πραγματοποιηθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Φαλάσαρνας, τα παρακάτω υπαίθρια εργαστήρια: Εργαστήριο αρχαιολογίας, εργαστήριο παλαιοντολογίας, εργαστήριο σεισμικών κυμάτων, εργαστήριο βιοποικιλότητας, εργαστήριο γεωλογίας καθώς και ομαδικό εργαστήριο.

Την Παρασκευή 8 Απριλίου στο θέατρο του πάρκου Ειρήνης και Φιλίας στα Χανιά, απο τις δέκα το πρωί εως τη μία μετά το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – συζήτηση για τα υπαίθρια εργαστήρια.

Στην εκπαιδευτική δράση έχουν προσκληθεί εκτός απο το 7ο γυμνάσιο και άλλα σχολεία του νομού Χανίων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις