Τρίτη, 5 Μαρ.
16oC Αθήνα

Χανιά: Μαθητής χτυπήθηκε από ρεύμα στο σχολείο! Τον “χτύπησαν” τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τα χειρότερα γλίτωσε ένας μαθητής δημοτικού σχολείου στα Χανιά, όταν χτυπήθηκε από τάση ηλεκτρικού ρεύματος που προήλθε από τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, τα οποία ήταν στολισμένα στο δεντράκι του σχολείου.

Σύμφωνα με το FlashNews, πριν από μερικές ημέρες σε δημοτικό σχολείο των Χανίων, δυο μαθητές δημοτικού προσπάθησαν να βάλουν στην πρίζα τα λαμπάκια που ήταν στολισμένα στο χριστουγεννιάτικο δεντράκι του σχολείου. Ωστόσο, τα λαμπάκια ήταν παλιά, ενώ σε πολλές άκρες ήταν σπασμένα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ένα παιδάκι να χτυπηθεί από το ρεύμα.

Άμεσα οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν τους γονείς και το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ πονούσε και το κεφάλι του. Μάλιστα, νοσηλεύτηκε μια ολόκληρη ημέρα διότι σύμφωνα με τους γιατρούς, άνθρωποι που τους χτυπάει το ρεύμα είναι πιθανό να παρουσιάσουν αρρυθμίες στην καρδιά.

Να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες πριν συμβεί το περιστατικό, στο ίδιο σχολείο, ακόμα ένας μαθητής χτυπήθηκε από το ρεύμα και πάλι από τα συγκεκριμένα φωτάκια. Εγείρονται λοιπόν ερωτήματα για τους λόγους που επαναχρησιμοποιήθηκαν χριστουγεννιάτικα λαμπάκια τα οποία παρουσίαζαν πρόβλημα και σε πολλές άκρες ήταν σπασμένα ενώ και πριν λίγο καιρό είχαν ακόμα ενα παρόμοιο περιστατικό…

Οι οδηγίες άλλωστε από το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών είναι σαφείς “Επιθεωρούμε τα χριστουγεννιάτικα φωτιστικά μας, για διαρροές, κοψίματα ή καμένες λάμπες καθώς και αν το φις έχει καλή προσαρμογή, με την πρίζα, για την αποφυγή σπινθηρισμών, πριν τα τοποθετήσουμε στο δέντρο.”

Πηγή: FlashNews

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε