Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Χανιά: Μικροεπεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ένας νεαρός συνελήφθη.


Την ώρα που οι μαθητές έκαναν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από το Νομαρχιακό Μέγαρο και μοίραζαν λουλούδια στους αστυνομικούς,
ομάδα νεαρών άρχισε να πετάει στους άνδρες της ΕΛΑΣ αβγά, πορτοκάλια, μπουκάλια με νερό και πέτρες. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά. Από τα επεισόδια έπαθαν ζημιές 2 τράπεζες.
Και στο Ηράκλειο, το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε χωρίς σοβαρά επεισόδια.
Υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα προκάλεσαν αντιεξουσιαστές οι οποίοι συμμετείχαν στο τέλος της πορείας. Αρχικά πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς και στη συνέχεια “ξέσπασαν” στα παρκαρισμένα ΙΧ.

 

Το Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ξεκίνησε στις 12.30 από την πλατεία Ελευθερίας. Συμμετείχαν μαθητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικοί. Αργότερα αναμένεται νέο συλλαλητήριο από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Τα 6 άτομα που έπιασε η αστυνομία κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στο Ηράκλειο θα δικαστούν την Τετάρτη στις 12.00 το μεσιμέρι, όπως όρισε η Εισαγγελέας Ηρακλείου. Οι 5 από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι και κρατείται μόνο ένας Τούρκος υπήκοος, ο οποίος ζήτησε πολιτικό άσυλο.

Τα ξημερώματα ομάδα ατόμων μπήκε στο δημοτικό κτίριο της οδού Ανδρεω και προκάλεσε υλικές ζημιές. Επίσης, κατά τη διάρκεια της νύχτας άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κάδους στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων, στην παραλιακή λεωφόρο, καθώς και στην οδό Κονδυλάκη.  
Τέλος έριξαν μολότοφ σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων επί της οδού Μιχ. Ξυλούρη, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε