Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Χανιά: Νέα αναβολή στην υπόθεση της δολοφονίας του Δουρουντάκη – Επικαλέστηκε και πάλι ασθένεια ο κατηγορούμενος

Χανιά: Νέα αναβολή στην υπόθεση της δολοφονίας του Δουρουντάκη – Επικαλέστηκε και πάλι ασθένεια ο κατηγορούμενος

Νέα αναβολή έδωσε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης στην υπόθεση της δολοφονίας του 70χρονου Παντελή Δουρουντάκη στα Σφακιά με κατηγορούμενο έναν 46χρονο από τα Χανιά.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, ο λόγος της αναβολής ήταν και πάλι η ασθένεια του κατηγορούμενου με κορονοϊό, γεγονός που εξόργισε τους δικηγόρους της οικογένειας Δουρουντάκη που έκαναν λόγο για εμπαιγμό του δικαστηρίου. Οι συνήγοροι προσκόμισαν θετικό μοριακό τεστ από δημόσια δομή, το οποίο θα προσβληθεί από την πολιτική αγωγή ως πλαστό.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Περράκης, απευθυνόμενος προς το Δικαστήριο, σημείωσε πως «είναι η τρίτη φορά που ζητά αναβολή για λόγους υγείας. Είναι ψευδές το έγγραφο, πρόκειται περί εμπαιγμού της δικαιοσύνης.

Τρίτη αναβολή για λόγω υγείας

«Δεν γίνεται ούτε στο ένα εκατομμύριο χρόνια σε τρεις δικασίμους ημερομηνίες να ασθενήσει τρεις φορές ο κατηγορούμενος» και ζήτησε η υπόθεση να ξεκινήσει και να αντιμετωπιστεί με διακοπή ώστε να οριστεί σύντομα ημερομηνία. Ωστόσο αυτό δεν έγινε δεκτό και το δικαστήριο ανέβαλε επ’ αόριστον.

«Δώστε μου μισή ώρα να σας φέρω ένα θετικό τεστ μοριακό τεστ» σημείωσε με αγανάκτηση ο έτερος συνήγορος, Διονύσης Βέρρας.

Οργή στην οικογένεια του νεκρού

«Πέντε χρόνια ο δολοφόνος δεν γίνεται να είναι έξω» φώναξε η σύζυγος.

Υπενθυμίζεται, ότι σε πρώτο βαθμό έχουν αθωωθεί οι κατηγορούμενοι και η υπόθεση δικάζεται ξανά μετά από εισαγγελική έφεση. Επιβλήθηκε, εξαγοράσιμη ποινή έξι μηνών, με αναστολή, στον 45χρονο βασικό κατηγορούμενο για οπλοφορία.

Συγκεκριμένα, κατά πλειοψηφία 6 – 1, ο πρώτος κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας του 70χρονου, με την αιτιολογία ότι ήταν σε άμυνα, ενώ αθώοι κρίθηκαν επίσης και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι για την κατηγορία περιύβρισης νεκρoύ. H απόφαση της έδρας, προκάλεσε την οργή της οικογένειας του Παντελή Δουρουντακη, ωστόσο κρίθηκε ορθή από τους συνηγόρους υπεράσπισης, κ.κ. Μαρκογιαννάκη, Κοτσαμπασάκη και Φραντζεσκάκη. Ο συνήγορος υπεράσπισης κατηγορίας, Γιώργος Περάκης δεν έκανε δηλώσεις.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, ήταν 7 Μαρτίου του 2018, όταν ο 70χρονος Παντελής Δουρουντάκης πήρε το αυτοκίνητό του, ένα κυπαρισσί Mitsubish Pazero, έφυγε από το σπίτι και έκτοτε κανείς δεν τον ξαναείδε.

Επί τρεις μήνες περίπου οι αρχές πραγματοποίησαν εντατικές έρευνες σε όλο σχεδόν τον νομό σε στεριά, θάλασσα και από αέρος ώστε να αποκλειστούν όλα τα ενδεχόμενα. Στις έρευνες των αρχών είχε βοηθήσει και το στίγμα τοποθεσίας από κινητό τηλέφωνο του Δουρουντάκη.

Τα πρώτα στοιχεία

Το κινητό φέρεται να είχε δώσε σήμα στην κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στο Πατελάρι και προκάλεσε την κινητοποίηση της αστυνομίας και πέραν της επαρχίας Σφακίων.

Οι έρευνες επικεντρώθηκαν στην τριγύρω περιοχή των Μουσούρων ενώ για αρκετό καιρό οι αρχές ερευνούσαν κινήσεις και διάφορα πρόσωπα ως ύποπτα για την εξαφάνιση του 70χρονου, ενώ ήδη είχε ενεργοποιηθεί το Silver Alert.

Η σύλληψη και η ανεύρεση του πτώματος

Στις 19 Ιουνίου 2018, μετά από 3 μήνες εξαφάνισης και ερευνών, η αστυνομία προχωρά σε σύλληψη δύο ατόμων που φαίνεται να σχετίζονται -αρχικά- με την υπόθεση, ενώ κατά την προανακριτική διαδικασία οι συλληφθέντες -δύο αδέλφια ηλικίας 44 και 39 ετών-, πέρασαν και το κατώφλι του Εισαγγελέα, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και περιύβρισης νεκρού.

Μετά από δύο ημέρες και καθ’ υπόδειξη των δραστών, το απόγευμα της 22ας Ιουνίου 2018, οι αστυνομικές δυνάμεις ανασύρουν το πτώμα του 70χρονου και το κουφάρι του αυτοκινήτου με το οποίο είχε εξαφανιστεί πριν τρεις και πλέον μήνες. Ο 70χρονος Παντελής Δουρουντάκης είχε βρεθεί θαμμένος μαζί με το αυτοκίνητο του σε λάκκο στην περιοχή του Αλικιανού σε βάθος πέντε μέτρων.

Η νεκροψία

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή κ. Σταμάτη Μπελιβάνη, που διενήργησε την νεκροψία – νεκροτομή ο θάνατος του 70χρονου προήλθε από κακώσεις θώρακος και σπλάχνων από πλήξεις με χόνδρους με μακρύκαννο κυνηγετικό πυροβόλο όπλο.

Με άλλα λόγια ο Παντελής Δουρουντάκης πυροβολήθηκε από κυνηγετική καραμπίνα με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του, πριν θαφτεί κάτω από το αυτοκίνητό του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις