Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Χανιά: Ντύθηκε νύφη στη φυλακή – Ο γάμος που έγινε θέμα συζήτησης στην Κρήτη!

Αυτός ο γάμος ήταν γεμάτος ιδιαιτερότητες. Αναπόφευκτα τα όσα έγιναν πριν και μετά το μυστήριο συζητήθηκαν πολύ. Γαμπρός και νύφη σε σκηνές που θα θυμούνται για πάντα…

Ο γάμος «έσπασε» τη ρουτίνα και το βαρύ κλίμα που επικρατεί στις φυλακές της Αγιάς στα Χανιά. Στη 13.00 το μεσημέρι της Δευτέρας, ένας 43χρονος κρατούμενος ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με την 35χρονη αγαπημένη του, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία εντός του καταστήματος κράτησης «Κρήτη 1» και τελέστηκε με κάθε εθιμοτυπία από τον πατήρ Στυλιανό, εφημέριο της ενορίας.

Οι νεόνυμφοι είναι Γεωργιανής καταγωγής και μετά το μυστήριο ακολούθησε πλούσιο γεύμα με το παραδοσιακό γι’ αυτούς γουρουνόπουλο, το οποίο μοίρασαν σε όλους τους έγκλειστους και το προσωπικό του καταστήματος, καθώς και παραδοσιακά γεωργιανά γλυκά. Το χαρμόσυνο αυτό γεγονός, αποτελεί πρωτοποριακό για την ιστορία του καταστήματος, καθώς είναι ο πρώτος ορθόδοξος γάμος που τελείται στις φυλακές της Αγιάς, ενώ έχει γίνει και πολιτικός τον Ιούνιο του 2015.

Ο πολιτικός γάμος του 2015

Τότε νεαρός κρατούμενος και η δικηγόρος αγαπημένη του, ενώθηκαν με τα «δεσμά» του γάμου, σε μια ιδιαίτερα συγκινητική τελετή, μέσα στο κατάστημα κράτησης της Αγιάς Χανίων. «Ήμασταν αρραβωνιασμένοι από πριν. Το συζητήσαμε και αποφασίσαμε ότι δεν πρέπει αυτό το εμπόδιο να μας καθυστερήσει» είπε μετά το πέρας της τελετής, η ευτυχισμένη νύφη. Ο άντρας της είναι υπόδικος, προφυλακισμένος που περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσής του, γι’ αυτό και δεν γινόταν να λάβει την ειδική άδεια».

Το νεαρό ζευγάρι πάντρεψε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Πουλιδάκης που σε όλη τη διάρκεια της τελετής δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του ενώ είπε στο ζευγάρι ότι αυτόν τον γάμο, θα τον θυμάται για πάντα. Εκτός από τους στενούς συγγενείς, τη χαρά των νεόνυμφων μοιράστηκαν και οι υπάλληλοι των φυλακών που παρευρέθηκαν στην τελετή.

«Κάνουμε τα πάντα για να εξασφαλίζουμε για τους κρατούμενους τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Επειδή πάνω απ’ όλα είναι άνθρωποι και έχουν δικαιώματα. Κι εμείς είμαστε εδώ για να τα διαφυλάσσουμε» είπε ο διευθυντής των φυλακών, Γιώργος Κονταξάκης.

Πηγή: zarpanews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις