Κυριακή, 26 Μαΐ
21oC Αθήνα

Χανιά: Ο «εκδικητής» που προκαλεί δέος επιστρέφει – Δείτε το εκπληκτικό αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ

Χανιά: Ο «εκδικητής» που προκαλεί δέος επιστρέφει – Δείτε το εκπληκτικό αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ

Το αεροπλανοφόρο επιστρέφει στα Χανιά για ανεφοδιασμό. Ποια ήταν η τελευταία του αποστολή και ποιος ο λόγος που θα δέσει στη Σούδα…

Μετά από πέντε χρόνια, στην αμερικανονατοϊκή βάση στο Μαράθι της Σούδας στα Χανιά, αναμένεται να καταπλεύσει και πάλι το πρωί της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου, το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush που φέρει το προσωνύμιο «εκδικητής», ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα παραμείνει για αναψυχή των 5.000 επιβαινόντων και ανεφοδιασμό μέχρι την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου.

Το αεροπλανοφόρο είχε καταπλεύσει στην Σούδα το 2017. Μπήκε στη Μεσόγειο στα τέλη του περασμένου Αυγούστου αντικαθιστώντας το  USS Harry Truman, ως επικεφαλής της πολεμικής δύναμης Carrier Strike Group 10 (CSG 10) και με στόχο – όπως αναφέρεται επισήμως – την προάσπιση των συμφερόντων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, αλλά επί της ουσίας για να επιχειρεί στο «μέτωπο» της Ουκρανίας και να επιτηρεί τα πλοία και υποβρύχια του Ρωσικού ναυτικού που βρίσκονται στην Μεσόγειο.

Αν και το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush από την στιγμή που εισήλθε στην Μεσόγειο δεν δίνει «στίγμα», σύμφωνα με αναφορές μέχρι και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου βρισκόταν στην περιοχή της νότιας Αδριατικής θάλασσας και βόρεια του Ιονίου πελάγους.

Κάποιες αναφορές πως την Τρίτη 4/10 βρισκόταν στην Μεσόγειο, βόρεια της Λιβύης, δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Δείτε τις εικόνες του flashnews.gr...

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις