Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Χανιά: Παγκρήτια συγκέντρωση συνταξιούχων – Τα αιτήματα και η συμμετοχή

Χανιά: Παγκρήτια συγκέντρωση συνταξιούχων – Τα αιτήματα και η συμμετοχή
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση για τη στήριξη του εισοδήματος τους ζήτησαν σήμερα εκπρόσωποι σωματείων συνταξιούχων από όλη την Κρήτη, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων.

Στη συγκέντρωση σύντομες ομιλίες πραγματοποίησαν εκπρόσωποι σωματείων συνταξιούχων από όλα τα ταμεία, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο οργανωτικός γραμματέας της πανελλήνιας ομοσπονδίας του ΟΑΕΕ Χρήστος Κολοβός.  

Ο κ. Κολοβός κάλεσε τους συνταξιούχους όλων των ταμείων να συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις του συνδικαλιστικού τους κινήματος διεκδικώντας την επίλυση των αιτημάτων τους.  

Σύμφωνα με τον κ Κολοβό ένα από τα βασικά αιτήματα των συνταξιούχων είναι να δοθεί πριν τα Χριστούγεννα, 13η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους ώστε όπως είπε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν ορισμένα από τα βασικά τους προβλήματα. Οι συνταξιούχοι διεκδικούν ακόμα:  

Την άμεση επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του 2012, χωρίς επανυπολογισμούς και προσωπικές διαφορές, πλήρη κατάργηση του νόμου «Κατρούγκαλου» και όλων των αντιασφαλιστικών, αντικοινωνικών και αντεργατικών νόμων.

Αυξήσεις στις συντάξεις και στους μισθούς.

Άμεση θεσμοθέτηση κατώτερης κύριας σύνταξης στα 600 ευρώ.

Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις