Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Χανιά: Σε ιδιώτες μέρος της καθαριότητας – Το σκεπτικό της απόφασης!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISI

Στη λύση των ιδιωτών προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες καθαριότητας προχωρεί για μια ακόμα χρονιά ο δήμος Χανίων…

Με βάση τα σημερινά δεδομένα ο «Καλλικρατικός» δήμος αδυνατεί να ανταποκριθεί και να καλύψει σε όλο τους το εύρος της υπηρεσίες καθαριότητας δεδομένου ότι καλύπτει μια πολύ μεγάλη έκταση από τα όρια του δήμου από τον Πλατανιά μέχρι και τα όρια του δήμου Αποκορώνου. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του αρμόδιου αντιδημάρχου Μιχάλη Κοτζαμιχάλη στην υπηρεσία καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων απασχολούνται καθημερινά 42 εργάτες απορριμμάτων και 17 οδηγοί απορριμματοφόρων. Οι κενές οργανικές θέσεις που αχούν προκύψει λόγω συνταξιοδότησης και άλλων αιτιών είναι 21 εργάτες και 7 οδηγοί ενώ το σύνολο του Καλλικρατικού δήμου καλύπτεται από 14 απορριμματοφόρα.

«Η δύναμη αυτή δεν αρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες μας καθώς το στοίχημα μας είναι να έχουμε ένα καθαρό δήμο», δήλωσε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Μιχάλης Κοτζαμιχάλης. Στο πλαίσιο αυτό και με απόφαση που λήφθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο μέρος των εργασιών καθαριότητας θα ανατεθεί εκ νέου στην ιδιωτική οικονομία όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια. Η απόφαση αφορά εργασίες καθαριότητας, οδοκαθαρισμού , σάρωσης κοινόχρηστων χώρων σε παραλίες και πλατείες , την καθαριότητα των δημοτικών αφοδευτηρίων των κλειστών γυμναστηρίων και των χημικών τουαλετών σε λαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα κατατεθούν πέντε μελέτες που θα αφορούν αναλυτικά τις υπηρεσίες ανά τομέα που θα αναλάβει όποιος ιδιώτης επιλεγεί, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού.

Το αρχικό κόστος των υπηρεσιών αυτών για ένα χρόνο αποτιμάται στα 2 εκατομμύρια ευρώ και στόχος της δημοτικής αρχής είναι η νέα εργολαβία να αρχίσει να υλοποιείται από τον Μάρτιο του 2016 όταν και λήγει η σύμβαση με τον εργολάβο που σήμερα υλοποιεί το αντίστοιχο έργο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε