Δευτέρα, 13 Μαΐ
25oC Αθήνα

Χανιά: Στα σαγόνια του λαγοκέφαλου – Τον έπιασαν κολυμβητές στην παραλία

Χανιά: Στα σαγόνια του λαγοκέφαλου – Τον έπιασαν κολυμβητές στην παραλία

Αλωνίζουν οι λαγοκέφαλοι στις θάλασσες της Κρήτης, κυρίως στα Χανιά. Στην παραλία του Φραγκοκάστελλου, την Παρασκευή (18.08.2023) κόσμος εντόπισε ένα ακόμα τέτοιο ψάρι στα ρηχά, δίπλα στην αμμουδιά και το έβγαλαν έξω.

Mετά τον λαγοκέφαλο που δάγκωσε κολυμβήτρια τον Δεκαπενταύγουστο στο Μαράθι Χανίων, άλλος ένας έκανε την εμφάνισή του, αυτή τη φορά στην παραλία του Φραγκοκάστελλου.

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα κολυμπούσε αρκετά βαθιά, όταν ένιωσε ένα δάγκωμα στην περιοχή του γλουτού, πάνω από το μαγιό.

Εκείνη τη στιγμή, η γυναίκα είδε ότι την είχε δαγκώσει ένα μεγάλο ψάρι, το οποίο αναγνώρισε και κατάλαβε πως πρόκειται για λαγοκέφαλο, μιας και είδε τα δόντια του.

Την Παρασκευή (18.08.2023), ωστόσο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του zarpanews.gr, στην παραλία του Φραγκοκάστελλου Χανίων, το ψάρι με τα χαρακτηριστικά δόντια του να είναι εμφανή δεν ήταν το ίδιο τυχερό αφού αυτή τη φορά δεν πρόλαβε να δράσει.

Δείτε τον λαγοκέφαλο του Φραγκοκάστελλου σε… όλο του το μεγαλείο:

Ως γνωστόν, οι λαγοκέφαλοι είναι δηλητηριώδεις αν καταναλωθούν, πράγμα που απαγορεύεται απολύτως.

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να δαγκώσουν και με τα ιδιαίτερα κοφτερά δόντια τους να προκαλέσουν μεγάλο τραπύμα. Το δάγκωμα, πάντως, δεν είναι τοξικό.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις