Δευτέρα, 29 Απρ.
21oC Αθήνα

Χανιά: Στον ανακριτή ο αξιωματικός της αστυνομίας που συνελήφθη για εκβιασμούς και χρηματισμό

Χανιά: Στον ανακριτή ο αξιωματικός της αστυνομίας που συνελήφθη για εκβιασμούς και χρηματισμό

Μετά την αναβολή που ζήτησε, ο αστυνομικός οδηγήθηκε το πρωί στο δικαστικό μέγαρο στα Χανιά. Ο ανακριτής καλείται να αξιολογήσει τα στοιχεία και να αποφασίσει…

Οι καταγγελίες κινητοποίησαν την αστυνομία και ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθη στα Χανιά. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος του αφορά κακουργηματικές κατηγορίες και ειδικότερα αυτές της παράβασης καθήκοντος και του χρηματισμού. Ο ανακριτής καλείται αν αποφασίσει αν ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στη φυλακή ή αν θα αφεθεί ελεύθερος.

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε ο 53χρονος Χανιώτης αστυνομικός, που συνελήφθη την Κυριακή από συναδέλφους του, κατηγορούμενος για εκβίαση και χρηματισμό. Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης ο αξιωματικός έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων λίγο μετά τις 08:30 το πρωί.

Ο 53χρονος την Τετάρτη 30 Αυγούστου, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα, ενώ το βράδυ που μας πέρασε ήταν το τρίτο κατά σειρά που πέρασε στα κρατητήρια των αστυνομικών εγκαταστάσεων στα Χανιά.

Ο εν λόγω αστυνομικός, διοικητής σε υπηρεσία της Αστυνομίας, συνελήφθη μετά έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων. Στο μεταξύ, ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο γιος του που επίσης υπηρετεί στην αστυνομία και κατηγορείται για συνέργεια. Πρόκειται για 29χρονο ειδικό φρουρό που υπηρετεί σε Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας, ωστόσο, την ημέρα της σύλληψης του πατέρα του βρισκόταν στο σπίτι της οικογένειας στα Χανιά.

Ο ίδιος και ο πατέρας του έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα με απόφαση του αρχηγείου της Αστυνομίας. Ο αξιωματικός και γνωστός συνδικαλιστής καλείται να δώσει εξηγήσεις και μέχρι στιγμής αρνείται τις κατηγορίες. Μένει να φανεί σήμερα εάν θα πείσει Ανακριτή και Εισαγγελέα και θα αφεθεί ελεύθερος ή εάν θα καταλήξει στη φυλακή.

Δείτε πώς έφτασε στο δικαστικό μέγαρο Χανίων στο βίντεο του zarpanews.gr…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις