Πέμπτη, 30 Μαΐ
21oC Αθήνα

Χανιά: Τι λέει ο αντιπεριφερειάρχης Καλογερής για τους ελέγχους στον οίκο ευγηρίας

Χανιά: Τι λέει ο αντιπεριφερειάρχης Καλογερής για τους ελέγχους στον οίκο ευγηρίας
ΑΠΕ ΜΠΕ

Θέση για τις συνθήκες θανάτου ηλικιωμένων στο γηροκομείο στα Χανιά παίρνει ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής. Όπως τονίζει ο κ. Καλογερής «δεν έχει καταγραφεί κάτι σοβαρό» στους ελέγχους που γίνονται από τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας.

Για την υπόθεση στα Χανιά η οποία συγκλονίζει την κοινή γνώμη ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής είπε πως «δεν έχει καταγραφεί κάτι σοβαρό» από τις έρευνες για τις καταγγελίες σχετικά με τις συνθήκες θανάτου ηλικιωμένων τροφίμων του ιδρύματος.

Επιπλέον, ο κ. Καλογερής σημείωσε πως στις υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας δεν έχει σταλεί «καμία καταγγελία επώνυμη και ανώνυμη για τη λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας».

Click4more: Χανιά: Νέες σοκαριστικές καταγγελίες για το «γηροκομείο του τρόμου» (video)

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων να τονίζει ότι οι υπηρεσίες του θα σταθούν αρωγός σε αυτές παρέχοντας κάθε βοήθεια.

Χανιά: «Kατά τον τελευταίο αιφνιδιαστικό έλεγχο, δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις»

Αναφερόμενος ωστόσο στους ελέγχους που έγιναν στην μονάδα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας τόνισε: «Οι υπηρεσίες μας ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο που υπήρχαν αυστηρά μέτρα λόγω covid -19 πραγματοποίησαν ελέγχους αρκετές φορές. Δεν έχει καταγραφεί κάτι σοβαρό όσον αφορά τη λειτουργία της μονάδας σε σχέση με το δικό μας αντικείμενο των ελέγχων».

Click4more: Χανιά: Παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη για το γηροκομείο – «Η υπόθεση ντροπιάζει τους Χανιώτες»

Όπως εξήγησε ο κ Καλογερής, ο επόπτης δημόσιας υγείας ελέγχει την κτιριακή υποδομή, τις προδιαγραφές των τροφίμων, τους χώρους παρασκευής φαγητού, τα διαιτολόγια των ασθενών και την καθαριότητα. Παράλληλα ελέγχονται οι συμβάσεις που αφορούν τις ιατρικές καλύψεις της μονάδας και του προσωπικού.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων επισήμανε ότι και κατά τον τελευταίο αιφνιδιαστικό έλεγχο, δεν διαπιστώθηκαν στην μονάδα παραβάσεις.

Αναφερόμενος στη λειτουργία της μονάδας τόνισε ότι η εγκατάσταση λειτουργεί από το 2009, μονιμοποιήθηκε το 2012 και επεκτάθηκε το 2019. Όπως ανέφερε, «το διάστημα αυτό, δεν υπήρξε στις υπηρεσίες μας καμία καταγγελία επώνυμη και ανώνυμη για τη λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις