Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Χανιά: Τον σκότωσαν και τον έκαψαν – Νέος κύκλος ερευνών στην υπόθεση του άστεγου που βρέθηκε απανθρακωμένος

Χανιά: Τον σκότωσαν και τον έκαψαν – Νέος κύκλος ερευνών στην υπόθεση του άστεγου που βρέθηκε απανθρακωμένος

Σοκάρει η έκθεση του ιατροδικαστή για τον θάνατο του 53χρονου άστεγου στα Χανιά. Πού στρέφονται πλέον οι έρευνες των αρχών για να εντοπιστούν ο δράστης ή οι δράστες που πρώτα σκότωσαν και μετά έκαψαν τον άτυχο άνδρα.

Η απόλυτη ανατροπή αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 53χρονος άστεγος στα Χανιά, ήρθε με το πόρισμα που συνέταξε και κατέθεσε στις αρχές ο ιατροδικαστής Κρήτης, Αντώνης Παπαδομανωλάκης.

Ο θάνατος του 53χρονου άνδρα προήλθε από τουλάχιστον δύο με τρία βαρύτατα χτυπήματα στο κεφάλι με μεταλλική ράβδο, σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι της οδού Κύπρου, τα ξημερώματα της Τετάρτης, 4 Μαΐου.

Οι άγνωστοι, μέχρι στιγμής, δράστες, φρόντισαν να καλύψουν τα ίχνη τους, βάζοντας φωτιά στην σορό, αλλά και στον χώρο, όπου ο 53χρονος βρέθηκε απανθρακωμένος.

Χανιά: Στο φως οι τελευταίες στιγμές του 53χρονου άστεγου

Μιλώντας στο neakriti.gr, ο ιατροδικαστής Κρήτης, Αντώνης Παπαδομανωλάκης, ανέφερε πως ο 53χρονος φέρει κακώσεις στον λαιμό, που τον οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο δράστης ή οι δράστες, αρχικά συνεπλάκησαν με το θύμα. Τον έπιασαν βίαια από τον λαιμό, χωρίς, ωστόσο, να προκύπτει εάν αποπειράθηκαν και να τον στραγγαλίσουν.

Οι βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που φέρει το θύμα, δείχνουν ότι ο δράστης ή οι δράστες πήραν μια μεταλλική ράβδο και τον χτύπησαν βάναυσα στο κεφάλι και γενικότερα στο πρόσωπο, τουλάχιστον δύο με τρεις φορές, ίσως και παραπάνω μέχρι να τον σκοτώσουν.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος επήλθε λίγα λεπτά μετά από τα δυνατά χτυπήματα που δέχτηκε στο κεφάλι, ενώ ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι, όταν σιγουρεύτηκαν ότι ξεψύχησε, έκαψαν τη σορό στην προσπάθειά τους να αποπροσανατολίσουν ή/και να καθυστερήσουν τις έρευνες των αρχών.

Χανιά: Νέος κύκλος ερευνών

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, έχει ξεκινήσει ένας νέος κύκλος ερευνών, στο πλαίσιο του οποίου έχουν κληθεί στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων για να καταθέσουν άνθρωποι του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος του θύματος, καθώς και άτομα που σχετίζονταν μαζί του, ακόμα και στο παρελθόν.

Σε κάθε περίπτωση μέχρι στιγμής, οι αστυνομικές αρχές των Χανίων δεν έχουν προχωρήσει σε καμία σύλληψη, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι έχουν γίνει και προσαγωγές υπόπτων, οι οποίοι εξετάζονται.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις