Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Χειμερινές εκπτώσεις: Γενναίες προσφορές στη Θεσσαλονίκη

Χειμερινές εκπτώσεις: Γενναίες προσφορές στη Θεσσαλονίκη

Με γενναίες προσφορές άρχισαν σήμερα (09.01.2023) οι χειμερινές εκπτώσεις και στη Θεσσαλονίκη, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Νωρίς το μεσημέρι, η κίνηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ήταν έντονη, με πολίτες να κάνουν τη βόλτα τους στην Τσιμισκή και στην Αριστοτέλους, ωστόσο λίγοι κρατούσαν σακούλες με ψώνια.

«Οι εκπτώσεις είναι το επόμενο στάδιο τόνωσης της αγοράς μετά τις γιορτές. Πιστεύουμε πως υπάρχει μια μερίδα κόσμου που περιμένει τις εκπτώσεις για να ψωνίσει. Οι εκπτώσεις στα μαγαζιά είναι μεγάλες και ο κάθε καταναλωτής θα βρει αυτό που θέλει να πάρει σε πολύ καλές τιμές.», αναφέρει στο ThessToday.gr ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Ιωάννου.

Οι εκπτώσεις σύμφωνα με τον ίδιο ξεκινούν από 20% και φτάνουν μέχρι 60%, με τους περισσότερους εμπόρους, όπως παρατηρεί, να κάνουν εκπτώσεις που κυμαίνονται στο 40-60%. Τα είδη που μπορεί να αγοράσει κάποιος σε καλύτερες τιμές είναι τα είδη ρουχισμού. «Συνήθως οι εκπτώσεις αφορούν τα ρούχα, όχι ότι δεν γίνονται σε άλλα προϊόντα. Ειδικά φέτος που άργησε να έρθει ο χειμώνας, με την ευκαιρία των εκπτώσεων μπορεί κάποιος να βρει καλές τιμές στα βαριά ρούχα, δηλαδή στα παλτά και τα μπουφάν. Στα παπούτσια οι εκπτώσεις είναι μικρότερες γιατί σε αυτά υπάρχει κίνηση όλο το χρόνο».

Όπως υπογραμμίζει στο ThessToday.gr ο κ. Ιωάννου, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις αγορές τους, ώστε να βρουν τα προϊόντα που επιθυμούν σε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικές τιμές.

«Εμείς λέμε προς τους καταναλωτές να προσέχουν στις αγορές τους. Να αγοράζουν προϊόντα που τα έχουν ανάγκη, να τσεκάρουν τις τιμές για να δουν αν η έκπτωση τους συμφέρει πραγματικά. Επίσης τονίζουμε να προτιμούν μαγαζιά απ’ όπου ψωνίζουν συχνά, που μπορεί να είναι στην περιοχή τους και να έχουν μια επαφή με τον επιχειρηματία, ώστε να ξέρουν σε τι τιμές πουλάει και τι βρίσκεται σε προσφορά», όπως επισημαίνει.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλονίκης περιμένει πελάτες από περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης, ο αντιπρόεδρος του ΕΣΘ στάθηκε στην κίνηση των Χριστουγέννων, όπου η πόλη γέμισε επισκέπτες, οι οποίοι έδωσαν μια ανάσα στην αγορά. «Τα Χριστούγεννα είχαμε έλευση κόσμου στη Θεσσαλονίκη, είτε από Έλληνες άλλων περιοχών, είτε από Βαλκάνιους που κατέβηκαν οδικώς για να περάσουν ένα σαββατοκύριακο στην πόλη μας. Η πόλη μέσα στις γιορτές ήταν γεμάτη από Βούλγαρους, Σέρβους, ακόμη και Τούρκους και Ισραηλινούς. Σε μια αγορά που έχει πληθώρα πραγμάτων και με καλές τιμές, αυτοί είναι πελάτες που μπορούν να τονώσουν την αγορά».

Ενώ όσον αφορά στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι επιχειρηματίες της πόλης, τόνισε πως υπάρχει αισιοδοξία ωστόσο τα προβλήματα είναι πολλά. Ειδικότερα: «Αν δεν είχαμε αισιοδοξία θα είχαμε φύγει. Πάντα για τον έμπορο ξημερώνει και βραδιάζει με την αισιοδοξία ότι θα έρθει μια καλύτερη μέρα. Είναι χαρακτηριστικό του εμπόρου. Δεν παραβλέπουμε βέβαια ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα, είτε όσον αφορά την ενέργεια, είτε όσον αφορά γενικότερα τις συνέπειες της δεκαετούς κρίσης και του κορωνοϊού. Γι’ αυτό και προσπαθούμε να ζητούμε από την εκάστοτε κυβέρνηση ενισχύσεις για την επιχειρηματικότητα. Ιδιαίτερα δε τη μικρή επιχειρηματικότητα, η οποία είναι και η ραχοκοκαλιά του επιχειρείν στην Ελλάδα».

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις