Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Χειροπέδες σε αρχαιοκάπηλους στην Κάτω Αχαΐα – Συνελήφθησαν πατέρας και γιος [pics]

Χειροπέδες σε αρχαιοκάπηλους στην Κάτω Αχαΐα – Συνελήφθησαν πατέρας και γιος [pics]

Για οπλοκατοχή και για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων συνελήφθησαν πατέρας και γιος την περασμένη Πέμπτη (28.06.2018) δύο άντρες στην Κάτω Αχαΐα..

Δύο Έλληνες, ηλικίας 45 και 75 ετών, συνελήφθησαν στην Κάτω Αχαΐα για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και για οπλοκατοχή

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες είναι πατέρας και γιος και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, η οποία αφορά σε παραβάσεις των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και του Νόμου περί όπλων.

Τι βρήκε η αστυνομία

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε χώρους, καθώς και στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μία ξύλινη εικόνα που απεικονίζει την Γέννηση της Θεοτόκου διαστάσεων 41Χ32 εκ., μεταβυζαντινής τεχνοτροπίας, μία ξύλινη εικόνα που απεικονίζει τον Ιησού Χριστό με Αρχιερατική ενδυμασία διαστάσεων 52Χ41 εκ., χρονολογούμενη στον 18ο αιώνα, μεταβυζαντινής τεχνοτροπίας και μία ξύλινη εικόνα που απεικονίζει την “Παναγία δεόμενη” διαστάσεων 50Χ39 εκ., μεταβυζαντινής τεχνοτροπίας.

Επίσης, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν έναν ανιχνευτή μετάλλων, έναν χάρτη με σημειώσεις, έξι καραμπίνες, ένα πιστόλι κρότου λάμψης και πλήθος αβολίδωτων φυσιγγίων.

Οι κατασχεθείσες εικόνες, επεδείχθησαν σε αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, ο οποίος αποφάνθηκε ότι πρόκειται για κινητά μνημεία που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς», σημαντικής αρχαιολογικής αξίας.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις