Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Χιόνια στη Δυτική Μακεδονία – Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Χιόνια στη Δυτική Μακεδονία – Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν σε αρκετές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, με τα βαρομετρικά -που επηρέασαν και θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τη χώρα- να έχουν φέρει και χιόνια. Σε ορισμένες περιοχές μάλιστα είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου ελαστικών. 

Τα χιόνια μέχρι στιγμής δεν έχουν προκαλέσει προβλήματα στο εθνικό δίκτυο και στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά. Σύμφωνα μάλιστα με την γενική περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, οι οδηγοί που κινούνται στην Εγνατία Οδό δεν αντιμετωπίζουν δυσκολίες και δεν χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Οι θερμοκρασίες στην Δυτική Μακεδονία είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Σύμφωνα με το Περιφερειακό Μετεωρολογικό Κέντρο Μακεδονίας της ΕΜΥ, στις 10:45 π.μ. το θερμόμετρο έδειχνε 15 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλονίκη, 13 στην Αλεξανδρούπολη, 4 βαθμούς στην Καστοριά, 5 στην Φλώρινα και 6 βαθμούς Κελσίου στην Κοζάνη. Χιόνια έχουν πέσει κυρίως στα ορεινά. 

Τα δύο βαρομετρικά χαμηλά που φέρνουν βροχές και χιόνια – Παραμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου ελαστικών, είναι απαραίτητη για τους οδηγούς που κινούνται στην επαρχιακή οδό Καστοριάς -Φλώρινας μέσω Βιτσίου, από το 18ο έως το 28ο χιλιόμετρο και στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου Άργους Ορεστικού, στην Καστοριά. Στα Γρεβενά, στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Σαμαρίνας, από το 25ο έως το 45ο χλμ., στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Βασιλίτσας από το 25ο χλμ. έως το 45ο χλμ., και στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Περιβολίου – Αβδέλας από το 20ο χλμ. έως το 45ο χλμ.. Στο νομό Φλώρινας, αλυσίδες η ειδικού τύπου ελαστικά χρειάζονται στην εθνική οδό Φλώρινας – Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής, μέσω Βίγλας, από το 6ο έως το 52ο χλμ. και στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) από το 18ο χλμ. έως το 30ο χλμ..

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις