Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Χίος: Αναβλήθηκε η δίκη για την επίθεση σε δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια πορείας εναντίον των προσφύγων

φωτό από astraparis
φωτό από astraparis

Αναβλήθηκε για την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017 από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χίου, η εκδίκαση της υπόθεσης επίθεσης κατοίκου της περιοχής εναντίον του δημοσιογράφου Γιάννη Στεβή, στην διάρκεια πορείας στο νησί, λόγω “ασθένειας” του κατηγορουμένου, την οποία βεβαίωσε ο δικηγόρος του με ιατρική γνωμάτευση, την οποία προσκόμισε στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος έχει παραπεμφθεί σε δίκη με τις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικής βλάβης, της εξύβρισης, της απειλής και της φθοράς ξένης περιουσίας. Η επίθεση είχε σημειωθεί στη διάρκεια συγκέντρωσης και πορείας από ομάδες ακραίων κύκλων, που δήλωναν αντίθετοι με την παρουσία προσφύγων και μεταναστών στο νησί και με τον καταυλισμό της Σούδας, το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου 2016.

Να σημειωθεί ότι σήμερα επρόκειτο να εκδικαστεί και η μήνυση του κατηγορούμενου κατά του κ. Στεβή, διευθυντή του astraparis.gr για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή ο δεύτερος τον αποκάλεσε μέλος της «Χρυσής Αυγής».

Το δικαστήριο όμως αυτεπαγγέλτως ανέβαλε επ’ αόριστον την εκδίκασή της έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση στην οποία ο πολίτης είναι κατηγορούμενος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, astraparis.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε