Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Χίος: Απάτη πίσω από το αυτοκίνητο των ονείρων της – Έχασε 9.200 ευρώ

Χίος: Απάτη πίσω από το αυτοκίνητο των ονείρων της – Έχασε 9.200 ευρώ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η Χίος συζητάει για την απάτη με θύμα γυναίκα. Το αυτοκίνητο που ήθελε να αγοράσει δεν έφτασε ποτέ στα χέρια της. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο…

Η Χίος παρακολουθεί τα στοιχεία που αποκαλύπτονται για την απάτη. Θύμα μία γυναίκα που ήθελε να αγοράσει αυτοκίνητο. Το βρήκε και όπως φαίνεται έκρινε ότι η τιμή ήταν μια «χρυσή» ευκαιρία για την ίδια. Αυτό ήταν όπως αποδείχθηκε λάθος. Άρχισε να κάνει ό,τι της έλεγε ο συνομιλητής της και τελικά άδειασε τραπεζικός της λογαριασμός. Συνολικά σε βάθος χρόνου έδωσε 9.200 ευρώ, που ακόμα περιμένει να βρεθεί τρόπος για να επιστρέψουν στην κατοχή της.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου εξιχνιάστηκε απάτη, που διαπράχθηκε κατά το τελευταίο 7μηνο περίπου, σε βάρος γυναίκας, κατοίκου Χίου. Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, τρία άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η παθούσα, στο πλαίσιο αγοράς οχήματος μέσω αγγελίας που είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με άνδρα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων.

Κατάφερε να την πείσει, εξαπατώντας την, να καταθέσει τμηματικά σε 4 διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, συνολικά το χρηματικό ποσό των 9.200 ευρώ.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης προέκυψε ότι, οι τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους μεταφέρθηκε το παραπάνω χρηματικό ποσό, ανήκουν, κατά περίπτωση, στους προαναφερόμενους δράστες, ενώ επικοινωνίες με την παθούσα πραγματοποιήθηκαν από τηλεφωνικές συνδέσεις που ήταν δηλωμένες σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons).

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις