Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Χίος: Απέκλεισαν τις εισόδους του hot spot – Στα κάγκελα πρόσφυγες και μετανάστες!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες απέκλεισαν στις 09.00 το πρωί, τις δυο εισόδους του hot spot της ΒΙΑΛ στη Χίο σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Όπως υποστηρίζουν…

η Υπηρεσία Ασύλου εξετάζει περίπου πέντε αιτήσεις την ημέρα πράγμα που σημαίνει ότι οι διαμένοντες στο κέντρο θα παραμείνουν εγκλωβισμένοι εκεί επί πολλούς μήνες. Το ίδιο συνέβη και χθες το πρωί, όταν επί τρεις ώρες απαγορεύθηκε σε αστυνομικούς, σε υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ασύλου και σε άλλους εργαζομένους να μπουν ή να βγουν από αυτό. Χθες, στην αρχή της διαμαρτυρίας επικράτησε πανικός, στη συνέχεια όμως άρχισε διαπραγμάτευση η οποία διευκολύνθηκε από την παρουσία ανδρών των ΜΑΤ που πάντως δεν χρειάστηκε να επέμβουν. Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Ασύλου και μετά τα χθεσινά γεγονότα απέχουν από την εργασία τους.

Μαχαίρωσε τον κουνιάδο του

Στο hot spot της ΒΙΑΛ προσπάθησαν να λύσουν τις οικογενειακές διαφορές τους δύο Αφγανοί, με αποτέλεσμα ένας 31χρονος να τραυματίσει με μαχαίρι τον κουνιάδο του ηλικίας 17 ετών. Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Τρίτης, 18 Οκτωβρίου 2016 και ο τραυματίας μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χίου, με τραύμα κάτω από την μασχάλη, κοντά στον πνεύμονα. Ο δράστης συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε από το αστυνομικό τμήμα Χίου δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε