Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Χίος: Παραμένουν στο λιμάνι οι πρόσφυγες! Άλλαξαν τα δρομολόγια (ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτό από chiospress.gr
Φωτό από chiospress.gr

Μέσω του λιμανιού των Μεστών γίνεται η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία της Χίου αφού το λιμάνι της πόλης έχει καταληφθεί από  εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν διαφύγει από το hot spot.

Την ίδια ώρα προς το λιμάνι των Μεστών άρχισε να κινείται το πλοίο “Τέρα Τζετ” το οποίο για άγνωστους λόγους ξεκίνησε από τη Μυτιλήνη όπου ελλιμενίζονταν επί πολλές μέρες και ήταν ναυλωμένο για τη μετακίνηση μεταναστών και προσφύγων από το Υπουργείο Ναυτιλίας. Περίπου στις 11 το βράδυ, στο λιμάνι των Μεστών είχε προγραμματιστεί να δέσει και το πλοίο “Blue star 1” το οποίο εκτελεί το τακτικό δρομολόγιο από Μυτιλήνη προς Χίο και Πειραιά.

Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσει για τον προορισμό του.

Οι επιβάτες του δρομολογίου προς Πειραιά έχουν ειδοποιηθεί να βρίσκονται στις 10 στο Δημαρχείο της Χίου για να μετακινηθούν προς τα Μεστά απ’ όπου θα επιβιβασθούν. Με λεωφορεία θα μετακινηθούν και προς τη Χίο οι επιβάτες του πλοίου οι οποίοι ταξιδεύουν από τη Μυτιλήνη στη Χίο.

Οι διωκτικές αρχές ελπίζουν πως το λιμάνι της Χίου στη διάρκεια της νύχτας θα εκκενωθεί και οι εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται σε αυτό κουρασμένοι όντας θα κατευθυνθούν στο δημοτικό καταυλισμό της Σούδας, στην τάφρο του κάστρου της Χίου όπως τους έχει προταθεί. Στον καταυλισμό της Σούδας υπάρχουν όλες εκείνες οι απαραίτητες υποδομές ώστε να διαμείνουν εκεί με ασφάλεια οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Δείτε στα παρακάτω βίντεο από το chiospress.gr και το politischios.gr τους συγκεντρωμένους πρόσφυγες στο λιμάνι:

 

Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου!

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το astraparis.gr, συνέρχεται εκτάκτως το απόγευμα του Σαββάτου, 2 Απριλίου 2016, το δημοτικό συμβούλιο Χίου, προκειμένου να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό και ειδικότερα το θέμα της ΒΙΑΛ, στον απόηχο των όσων διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στο νησί.

Να σημειώσουμε ότι αίτημα προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Κλέαρχο Χρύση για έκτακτη συνεδρίαση είχαν καταθέσει εντός της ημέρας, Παρασκευή 1η Απριλίου 2016, από κοινού όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα «Όλοι μαζί για τη Χίο μας», Χιακή Συμπολιτεία και Λαϊκή Συσπείρωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε